Μπορεί να μην ήταν στο βάθρο όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά το γεγονός πως δεν ένιωσε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της κούρσας ήταν αρκετό για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να θεωρήσει επιτυχημένη την προσπάθεια της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στα 20χλμ βάδην.

Στην 16η θέση η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

Χαρούμενη και ανακουφισμένη εμφανίστηκε μετά το τέλος της κούρσας στα 20χλμ βάδην η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπορούσε να προετοιμαστεί όπως θα ήθελε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου της Ρώμης.

Η 40χρονη αθλήτρια αντιμέτωπισε προβλήματα τραυματισμών καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της με αποτέλεσμα να μην είναι στο 100% και να τερματίζει στην 16η θέση με χρόνο 1:33.39, κοντά στα τρία λεπτά πιο ψηλά από το ατομικό της ρεκόρ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1u010w7ug8x)
Η Ντρισμπιώτη στις δηλώσεις της ανέφερε πως δοκίμασε να ανεβάσει ρυθμό και να κυνηγήσει τις πρώτες θέσεις αλλά μόλις είδε πως δεν τα κατάφερνε, προφύλαξε τον εαυτό της από κάποιον άλλον μελλοντικό τραυματισμό, έχοντας άλλωστε το βλέμμα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Στον αγώνα βρέθηκαν ακόμη τρεις Ελληνίδες αθλήτριες με την Πένυ Τσινοπούλου να τερματίζει στη 19η θέση με 1:34.13 και την Κυριακή Φιλτισάκου να ολοκληρώνε την κούρσα στην 22η θέση, με χρόνο 1:34.45. Αντιθέτως, η Χριστίνα Παπαδοπούλου ακυρώθηκε λόγω τριών παρατηρήσεων.

Οι τρεις πρώτες θέσεις είχαν απίστευτο σασπένς με τις δύο Ιταλίδες να κάνουν το 1-2, με την Αντονέλα Παλμιζάνο να παίρνει τη πρώτη θέση 1:28.10 και την Βαλεντίνα Τραπλέτι να ακολουθεί με 1:28.37, με τις δύο συμπατριώτισσες να το πανηγυρίζουν δεόντως μέσα στην έδρα τους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1tyu9k1y1t5)
Στην τρίτη βρέθηκε μ' έναν όχι τόσο συνηθισμένο τρόπο η Ουκρανή Λουντμίλα Ολιανόφσκα, η οποία... έκλεψε το χάλκινο μετάλλιο κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και στο... δευτερόλεπτο από την Ισπανίδα Γκαρσία Κάρο που πανηγύριζε χωρίς να περιμένει αυτή την εξέλιξη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1tzygv2mbxt)