Η Γερμανία υποδέχθηκε την Ελλάδα στα πλαίσια των φιλικών αγώνων πριν το Euro 2024 και βρήκε πολύ περισσότερες δυσκολίες απ' ότι περίμενε με την Εθνική μας ομάδα να παρουσιάζεται άκρως ανταγωνιστική από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τα "πάντσερ" να επικρατούν τελικά με ανατροπή στο 89ο λεπτό με 2-1 χάρις σε γκολ του Γκρος.

Η απίστευτη ευκαιρία του Τζόλη και ο τραυματισμός του Ιωαννίδη

Απίστευτο ξεκίνημα για την Ελλάδα κόντρα στην Γερμανία στο Μπορούσια Παρκ, με τον Χρήστο Τζόλη στο έκτο λεπτό να βρίσκεται σε απόσταση βολής δύο φορές με τον Μάνουελ Νόιερ όμως να θυμίζει τον τερματοφύλακα που... σήκωσε τα πάντα στο παρελθόν με την Μπάγερν Μονάχου.

Στην ίδια φάση βέβαια, υπήρξε και ο τραυματισμός του Φώτη Ιωαννίδη, με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να κάθεται αρκετή ώρα στο έδαφος και τελικά να γίνεται αναγκαστική αλλαγή, φεύγοντας από το γήπεδο... σφαδάζοντας από τους πόνους, με τον Παυλίδη να μπαίνει στη θέση του.

Ο Νόιερ έδωσε το 1-0 στον Μασούρα - Εξαιρετική εικόνα στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα

Το εντυπωσιακό παιχνίδι της Εθνικής ομάδας συνεχίστηκε και στο υπόλοιπο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, με τον Γιώργο Μασούρα μάλιστα να κάνει το 0-1 για την Ελλάδα, εκμεταλλευόμενος την ασταθής απόκρουση του Νόιερ στο σουτ του Τζόλη.

Οι Γερμανοί ξεκίνησαν να ανεβάζουν ρυθμούς και απείλησαν την εστία του Βλαχοδήμου, με τον Τα αρχικά να αστοχεί με κεφαλιά και τον Χάβερτζ να σκοράρει αλλά υποδεικνύεται σωστά σε θέση οφσάιντ μετά την προσπάθεια του Μουσιάλα.


Ισοφάρισε η Γερμανία - Συνέχισε να χάνει ευκαιρίες ο Τζόλης

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Γερμανία να προχωράει σε δύο αλλαγές που της άλλαξαν και τον ρυθμό του αγώνα, με τον Σανέ να προσφέρει περισσότερα πράγματα στο γήπεδο απ' ότι ο Βιρτζ. Ο εξτρέμ της Μπάγερν Μονάχου ήταν εκείνος που δημιούργησε το 1-1 για τους γηπεδούχους, με τον Χάβερτζ να σκοράρει στο 56ο λεπτό.

Οι Γερμανοί ενώ προσπαθούσαν να βρουν δεύτερο γκολ, άφηναν αρκετά κενά στην άμυνα, με τον Χρήστο Τζόλη να χάνει τεράστια ευκαιρία να βάλει μπροστά την Ελλάδα, αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από τον Νόιερ
.

Ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Γερμανία που δεν άξιζε να κερδίσει

Ο Νίκος Παπαδόπουλος φρέσκαρε την επίθεση της Εθνικής ομάδας με τον Δουβίκα να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και να ανεβάζει την πίεση, ενώ έφτασε και μία ανάσα από το 1-2 αλλά η τελική του προσπάθεια δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Οι αλλαγές του Νάγκελσμαν από την άλλη έδωσαν πνοή στους γηπεδούχους που είχαν αρχίσει να κολλάνε με τον Χένρικς να πιάνει ένα απίστευτο σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Αθανασιάδη, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να κάνει το ντεμπούτο του με το εθνόσημο.

Παρά την φιλότιμη προσπάθεια της Ελλάδας, η πίεση των Γερμανών ήταν συνεχόμενη και κατάφερε να μετουσιωθεί και σε γκολ τελικά, με τον Γκρος να πιάνει ένα φοβερό σουτ και να στέλνει τη μπάλα στη γωνία του Αθανασιάδη.



Γερμανία (Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ (68' Χένρικς), Τα, Ρούντιγκερ (69' Σλότερμπεργκ), Μίτελσταντ (46' Ράουμ), Άλντριχ (68' Γκρος), Κρος, Βιρτζ (46' Σανέ), Γκούντογκαν (68' Φούλκρουγκ), Μουσιάλα, Χάβερτζ

Ελλάδα (Παπαδόπουλος): Βλαχοδήμος (78' Αθανασιάδης), Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Σιώπης, Μάνταλος (78' Κουρμπέλης), Μασούρας (68' Δουβίκας), Μπακασέτας (68' Μπουχαλάκης), Τζόλης, Ιωαννίδης (10' Παυλίδης)