Έφυγε από την Ευρώπη στην καλύτερη φάση της καριέρας του και έτοιμος να δείξει το ταλέντο του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο Σάσα Βεζένκοφ ταξίδεψε για το NBA αλλά η πρώτη του χρονιά δεν ήταν αυτή που περιμένε, με αποτέλεσμα να ζητάει από τους Σακραμέντο Κινγκς την ανταλλαγή του.

Η δύσκολη μετάβαση του Βεζένκοφ από την Euroleague στο NBA

Ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε την απόφαση της ζωής του το περασμένο καλοκαίρι και πήγε στο NBA για να δοκιμάσει την τύχη του, μετά από μία απίστευτη χρονιά και το βραβείο του ΜVP στη Euroleague με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ στην τελευταία του χρονιά είχε 17,6 πόντους και 7,5 ριμπάουντ στην διοργάνωση και πήρε από το... χέρι τους Πειραιώτες και τους έφτασε στον τελικό, όπου και ηττήθηκαν από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cssp4j9z0x8p)
Ο Βεζένκοφ βρισκόταν για πέντε χρόνια στον Πειραιά και τους "ερυθρόλευκους" όταν δέχθηκε μία απίστευτη πρόταση που δύσκολα μπορούσε να αρνηθεί από τους Σακραμέντο Κινγκς για να συνεχίσει την καριέρα του στο NBA.

Τα 20 εκατομμύρια για τρία χρόνια ήταν μία άκρως δελεαστική περίπτωση για τον Σάσα, ο οποίος όπως αποκάλυψε, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να αποφασίσει αν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό ή αν θα ταξιδέψει για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τα πράγματα δεν πήγαν όπως ακριβώς τα περίμενε όμως, μιας και η πρώτη του χρονιά μπορεί να κριθεί ως και απογοητευτική στο σύνολο της. Παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε στις προπονήσεις και τις καλές επιδόσεις του όσο αγωνιζόταν δεν κατάφερε να πείσει τον προπονητή του για να τον υπολογίζει περισσότερο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxc4kte0a1a1)
Ο χρόνος συμμετοχής ειδικότερα στο δεύτερο μισό της σεζόν που πήρε από τον Μάικ Μπράουν ήταν ελάχιστος, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού να περνάει και έναν τραυματισμό που τον άφησε εκτός για τουλάχιστον έναν μήνα.

Ζήτησε να μην επιστρέψει στους Κινγκς ο Σάσα Βεζένκοφ

Πλέον, ο Σάσα Βεζένκοφ ενημέρωσε την ομάδα του πως δεν θέλει να επιστρέψει για το δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του, ο οποίος είναι εγγυημένος και αναμένεται να του αποφέρει το ποσό των 6,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πρώην MVP της Euroleague με αυτόν τον τρόπο πέταξε το... μπαλάκι στους Σακραμέντο Κινγκς για τον τρόπο που θα διαχειριστούν την περίπτωση του, καθώς μπορούν να τον αποδεσμεύσουν ή να τον δώσουν ανταλλαγή σε κάποια άλλη ομάδα του NBA.

Ο Βεζένκοφ έχει ως προτεραιότητα να παραμείνει στην κορυφαία λίγκα, αλλά του λείπει η δράση και τα λεπτά συμμετοχής που είχε τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό, με τις εξελίξεις τις επόμενες ημέρες να είναι κρίσιμες για την περίπτωση του.