Συνεχίζει να αποδεικνύει πως το... χώμα της ταιριάζει περισσότερο από κάθετι άλλο η Ίγκα Σβιόντεκ, με την Πολωνή τενίστρια να επικρατεί στον τελικό του Roland Garros της Γιασμίν Παολίνι με 2-0 σετ, κατακτώντας τον τίτλο για τρίτη συνεχόμενη φορά και τέταρτη τα τελευταία πέντε χρόνια.

Κατέκτησε το τρίτο σερί της Roland Garros η ασταμάτητη Ίγκα Σβίοντεκ

Η Ίγκα Σβιόντεκ ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του Roland Garros, καθώς επικράτησε με 2-0 σετ της Γιασμίν Παολίνι και συνέχισε την κυριαρχία των τελευταίων χρόνων στο Grand Slam του Παρισιού.

Η Πολωνή - που βρίσκεται στη θέση Νο 1 στη παγκόσμια κατάταξη της WTA - έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ιταλίδα που πάλεψε με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει από την υπερπροσπάθεια των προηγούμενων ημερών με το τελικό 6-2, 6-1 σε 68 λεπτά να δείχνει τη διαφορά των δύο αντιπάλων.

Η Παολίνι μπόρεσε να... κοντράρει την Σβιόντεκ στα πρώτα γκέιμς του πρώτου σετ και από εκεί και μετά ο τελικός ήταν ένας πραγματικός μονόλογος, με την Πολωνή να κατακτάει το τρίτο συνεχόμενο Roland Garros και το τέταρτο στην καριέρα της.

Η "Βασίλισσα" του χώματος όπως την αποκαλούν, έμεινε πίσω στο σκορ με 2-1 γκέιμς στην αρχή, αλλά από εκεί και μετά πήρε 10(!) συνεχόμενα, με την αντίπαλο της να μη μπορεί να βρει το... αντίδοτο στις επιθέσεις και τα σερβίς της.

Η Παολίνι με αυτή την εντυπωσιακή πορεία της στο Roland Garros αναμένεται να ανέβει για πρώτη φορά στη καριέρα της στο TOP10 της WTA, μιας και από την 15η θέση η Ιταλίδα θα κερδίσει οκτώ και θα βρεθεί στην έβδομη.

Iga Swiatek vs Jasmine Paolini | Final | French Open 2024 Extended Highlights 🇫🇷