Το θέμα του προπονητή ήταν ένα από βασικά ζητήματα που "έκαιγαν" την ΑΕΚ και οι άνθρωποι της "κιτρινόμαυρης" ΚΑΕ κατέληξαν σε ένα οικείο πρόσωπο που έχει οδηγήσει τον σύλλογο σε 3+1 επιτυχίες με κορυφαία όλων την κορυφή της Ευρώπης! Ο λόγος για τον Ντράγκαν Σάκοτα ο οποίος θα καθίσει στον πάγκο της "Ένωσης" τη σεζόν 2024/25 και από την μεθεπόμενη περίοδο θα αναλάβει τον ρόλο του Sports Director!

Νέος προπονητής της ΑΕΚ ο Ντράγκαν Σάκοτα

Ο στόχος της ΑΕΚ είναι ένας και είναι η επιστροφή στις επιτυχίες. Οι άνθρωποι της διοίκησης αποφάσισαν να δώσουν τα... κλειδιά της ομάδας στον Ντράγκαν Σάκοτα ο οποίος γνωρίζει ίσως καλύτερα από κάθε άλλον προπονητή τον σύλλογο και υπό τις οδηγίες του είχε οδηγήσει την "Ένωση" στο παρελθόν σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Διηπειρωτικό (ως Sports Director) και φυσικά το κορυφαίο όλων, στην κατάκτηση του Basketball Champions League.

O πολύπειρος τεχνικός που έχει... φάει τα γήπεδα με το "κουτάλι" θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία για τη σεζόν 2024/25, ενώ από την μεθεπόμενη σεζόν θα έχει τον ρόλο του Sports Director και θα είναι υπεύθυνος για τον στρατηγικό σχεδιασμό της ομάδας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

"Ο προπονητής των 3+1 τίτλων (1 Πρωτάθλημα Ελλάδος, 1 BCL, 1 Kύπελλο Ελλάδος ως Κόουτς + 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο ως Sports Director) επιστρέφει στο «Σπίτι» του.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα, αναλαμβάνει ξανά τη «Βασίλισσα», αφού συνήψε συμφωνία με την ΑΕΚ BETSSON BC υπογράφοντας συμβόλαιο αενάου διαρκείας, για να κλείσει την ένδοξη καριέρα του στην Ομάδα της «κιτρινόμαυρης» καρδιάς του.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός μετά τις περιόδους 2001-2003, 2014-2015 & 2017-2018, θα καθίσει στον πάγκο της Ομάδας μας για 4η φορά, με στόχο να επαναφέρει την κανονικότητα.

Ο «Σάλε» από τη μεθεπόμενη περίοδο αναλαμβάνει Sports Director και την ευθύνη του Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΑΕΚ ΒΕΤSSON BC.

Στο πρόσφατο παρελθόν είχε διατελέσει General Manager και Sports Director της «Βασίλισσας», καθώς και Τεχνικός Διευθυντής της ΑΕK BC ΑCADEMY.

Το επόμενο διάστημα θα αποκαλυφθούν οι επόμενες κινήσεις προς την κατεύθυνση των δομικών αλλαγών στην ΚΑΕ, αλλά κυρίως οι ρεαλιστικοί στόχοι της νέας εποχής.

Κόουτς, καλώς όρισες πίσω!