Ο Παναθηναϊκός έκανε αρκετή υπομονή στο θέμα του Μαουρίσιο Σάρι ωστόσο δεν βρέθηκε η "χρυσή" τομή προκειμένου να ολοκληρωθεί το deal και ο Ιταλός τεχνικός είχε αρνητική απάντηση στην καλή οικονομική προσφορά για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, ενώ δεν ήρθε ποτέ η... τελική απάντηση που τόσο περίμεναν στο "τριφύλλι"! Οι "πράσινοι" δεν έκατσαν με... σταυρωμένα τα χέρια καθώς τους "καίει" το θέμα του προπονητή και αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν την περίπτωση του Ντιέγκο Αλόνσο ο οποίος βρίσκεται προ των πυλών.


Ο Ντιέγκο Αλόνσο μια... ανάσα από τον Παναθηναϊκό - Το who is who του Ουρουγουανού

Ο Παναθηναϊκός "κλείνει" το φλέγον ζήτημα του προπονητή καθώς κατέληξε στο πρόσωπο του Ντιέγκο Αλόνσο ο οποίος αναμένεται τις επόμενες μέρες στην χώρα μας προκειμένου να "πέσουν" και επίσημα οι υπογραφές, να ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος να παρουσιαστεί στους εκπροσώπους Τύπου για να αποκαλύψει το πλάνο που έχει για τους "πράσινους" και να βάλει... μπρος στον μεταγραφικό σχεδιασμό και την προετοιμασία της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Σε ό,τι αφορά στην καριέρα του Ντιέγκο Αλόνσο, ο ίδιος μετρά... 13 χρόνια στους πάγκους. Ο 49χρονος τεχνικός είχε επιτυχμένη παρουσία στο Μεξικό, όπου και δούλεψε στις Πατσούκα και Μοντερέι, πριν αναλάβει τα ηνία της Ιντερ Μαϊάμι στο MSL.  Στη συνέχεια, ανέλαβε την εθνική Ουρουγουάης, όπου αντικατέστησε τον θρυλικό Όσκαρ Ταμπάρες. Ο Αλόνσο οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην τελική φάση του Μουντιάλ, στο Κατάρ όμως μετά τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων, υπέβαλε την παραίτησή του.


Το πέρασμα από την Σεββίλη όταν και διαδέχτηκε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Τον Οκτώβριο του 2023, δοκίμασε για πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα την... τύχη του στην Ευρώπη για λογαριασμό της Σεβίλλης. Εκεί διαδέχθηκε τον νυν τεχνικό του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ωστόσο δεν κατάφερε να "λάμψει" και να πετύχει στην ομάδα της Ανδαλουσίας με τα αποτέλεσματα που έφερε η ομάδα υπό τις οδηγίες του και έτσι απολύθηκε στις 16 Δεκεμβρίου με απολογισμό δύο νίκών, πέντε ισοπαλιών και επτά ηττών σε συνολικά 14 επίσημες αναεμέτρησεις.