Ένας απίστευτος τελικός συνέβη στο Roland Garros με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ να αντιμετωπίζει τον Κάρλος Αλκαράθ, με τους δύο αντιπάλους να παραδίδουν... μαθήματα τένις σε υψηλό επίπεδο και τον Ισπανό να βγαίνει τελικά νικητής με 3-2 σετ (6-3, 2-6, 5-7, 6-1,6-2).

Με τρία μπρέικ πήρε το πρώτο σετ ο Αλκαράθ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αλκαράθ να κάνει μπρέικ στο πρώτο κιόλας σερβίς του Ζβέρεφ, αλλά δεν πρόλαβε να το χαρεί, καθώς ο Γερμανός έφερε κατευθείαν το παιχνίδι στα ίσα με δικό του μπρέικ, κάνοντας γρήγορα το 1-1.

Στη συνέχεια οι δύο αντίπαλοι κατάφεραν να κρατήσουν το σερβίς τους, με τον Ισπανό όμως να συνεχίζει φουριόζος στο πέμπτο γκέιμ και να κάνει το δεύτερο μπρέικ, παίρνοντας ένα ισχυρό προβάδισμα στο πρώτο σετ της αναμέτρησης.

Ο Ζβέρεφ δεν μπόρεσε να πιέσει το σερβίς του αντιπάλου του και έχασε τελικά το πρώτο σετ με ακόμη ένα μπρέικ στο ένατο γκέιμ, με τον Αλκαράθ να κάνει το 6-3 και να κάνει το 1-0 στον τελικό του Roland Garros.


Εξαιρετικό δεύτερο σετ και ισοφάριση για τον Ζβέρεφ

Στην αρχή του δεύτερου σετ παίχτηκε ένα απίστευτο πρώτο γκέιμ με τους δύο τενίστες να έχουν διαδοχικά πλεονεκτήματα ο καθένας, αλλά κανένας από τους δύο δεν μπορούσε να τα αξιοποιήσει, με τον Αλκαράθ τελικά να κρατάει οριακά το σερβίς του.

Ο Ζβέρεφ έδειχνε πιο άνετος στα χτυπήματα του, δίνοντας την εντύπωση πως παρόλο που έχασε το πρώτο σετ χαλάρωσε και πίεσε τον Αλκαράθ, καταφέρνοντας στο πέμπτο γκέιμ να κάνει το μπρέικ και να πάρει το προβάδισμα με 3-2.


Ο Γερμανός τενίστας μάλιστα ολοκλήρωσε το σετ με... θρίαμβο καθώς κατάφερε να κάνει ακόμη ένα μπρέικ κάνοντας το 5-2 υπέρ του, ενώ το ολοκλήρωσε με love game στο σερβίς του, φέρνοντας τον αγώνα στα ίσα με 1-1.

Απίστευτη ανατροπή στο τρίτο σετ και 2-1 για τον Ζβέρεφ 

Το τρίτο σετ ήταν και το πιο αμφίρροπο, με τους δύο αντιπάλους να κρατούν το σερβίς τους στα πρώτα πέντε γκέιμ και τον Αλκαράθ να κάνει το μπρέικ στο έκτο χωρίς να χάσει πόντο, παίρνοντας τη ψυχολογία με το μέρος του.

Παρά το γεγονός πως ο Ισπανός κατάφερε να κάνει και το 5-2 με περιπετειώδη τρόπο που κράτησε το σερβίς του, τα πράγματα δεν ολοκληρώθηκαν στο σετ όπως θα ήθελε με τον Γερμανό τενίστα να κάνει μία απίστευτη ανατροπή.



Ο Ζβέρεφ από εκεί και μετά ανέβασε πολύ την απόδοση του και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Αλκαράθ να μπει στη διεκδίκηση του σετ, καθώς πήρε πέντε συνεχόμενα γκέιμ και έκανε το 2-5, 7-5 υπέρ του, παίρνοντας το προβάδισμα στον τελικό.

Έφερε στα ίσα τον τελικό του Roland Garros ο Κάρλος Αλκαράθ

Το τέταρτο σετ ξεκίνησε με τον Αλκαράθ να δείχνει πως έχει τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης, κάνοντας γρήγορα το πρώτο μπρέικ του στο πρώτο σερβίς του αντιπάλου του κάνοντας το 2-0 στα γκέιμς.



Ο Ισπανός κράτησε πολύ εύκολα το δικό του σερβίς με love game και πήρε τεράστιο προβάδισμα κάνοντας δεύτερο διαδοχικό μπρέικ με τη διαφορά τους να είναι πλέον στα τέσσερα γκέιμ υπέρ του Αλκαράθ.

Ο Ζβέρεφ προσπάθησε να μπει στη διεκδίκηση του σετ, αλλά δεν τα κατάφερε μιας και ενώ έκανε το μπρέικ μειώνοντας σε 4-1, αμέσως μετά δέχθηκε εκείνος και βρέθηκε με τη πλάτη στο τοίχο, με τον αντίπαλο του να ισοφαρίζει σε 2-2 σετ.

Κατέκτησε το Roland Garros ο Κάρλος Αλκαράθ

Το πέμπτο και τελευταίο σετ ξεκίνησε με τον Αλκαράθ να κάνει το μπρέικ νωρίς νωρίς, κάνοντας το 2-1 στα γκέιμ υπέρ του και στη συνέχεια σέρβισε για να κάνει το 3-1, με τον Ζβέρεφ όμως να ξεκινάει με 40-0 υπέρ του.



Το γκέιμ όμως κατέληξε τελικά στον Ισπανό που πήρε τη ψυχολογία για τη συνέχεια του σετ, κρατώντας το σερβίς του. Ο Ζβέρεφ έφτασε ξανά μία ανάσα από το μπρέικ αλλά δεν τα κατάφερε, με τον Αλκαράθ να βρίσκεται μπροστά με 4-2.

Το έβδομο γκέιμ ήταν εκείνο που έκρινε κιόλας τελικά την αναμέτρηση, με τον Γερμανό να μοιάζει... άδειος από δυνάμεις χάνοντας το με love game, με τον Ισπανό να κατακτάει τελικά το Roland Garros με 3-2 σετ.