Ο Μίλτος Τεντόγλου ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στη Ρώμη! Η Ευρώπη υποκλίθηκε για μια ακόμη φορά στον "θεό" του μήκους που υπερασπίστηκε τον τίτλο του πρωταθλητή και "έλαμψε" με το "μυθικό" του άλμα στα 8,65μ.

Μετά την απομονή του χρυσού, ο Έλληνας πρωταθλητής σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις και τις αλλαγές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τονίζοντας πως δεν θέλει να είναι το... παιχνίδι της και να τον χρησιμοποιούν για τα πειράματά τους. Για ακόμη μια φορά μάλιστα αναφέρθηκε στην αγάπη που έχει για το τριπλούν!

"Κεραυνοί" Τεντόγλου για την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου

O Μίλτος Τεντόγλου σε δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ υπογράμμισε πως αυτό που μετρά για τον ίδιο στους αγώνες είναι η επίδοση που θα κάνει και τα μεγάλα άλαματα, ενώ ανέφερε ότι θα τα... δώσει όλα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ο χρυσός μας Ολυμπιονίκης που πριν από περίπου τρεις μήνες είχε αποκαλύψει πως αν γίνει η αλλαγή με τη βαλβίδα, θα αλλάξει αγώνισμα και θα αφήσει το μήκος για να κάνει τριπλούν, με νέες του δηλώσεις υποστήριξε πως δεν του αρέσει να νιώθει πως είναι παιχνίδι για τα... πειράματα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και πως θα δει πώς θα πορευτεί ανάλογα με τις αλλαγές που θα γίνουν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1vtboqbtyg1)
Οι δηλώσεις του Τεντόγλου:

"Για μένα στους αγώνες που κάνω μετράει η επίδοση που θα κάνω, το πώς θα αγωνιστώ, αν μπορώ να δώσω μια μεγάλη μάχη. Έχω κερδίσει αυτόν τον τίτλο για τρίτη φορά, έχω κερδίσει όλους τους τίτλους από μια φορά, αλλά δεν κυνηγάω κάποιο σερί. Μου αρέσει απλά να αγωνίζομαι και να κερδίζω".

Πόσο πεινάς και για άλλα μετάλλια;

"Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι, το να έχεις θέληση για να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι. Κάθε χρόνο προσπαθώ να βελτιώνομαι. Μου αρέσει να αγωνίζομαι, να κάνω μεγάλα άλματα".

Σε είδαμε να παρακολουθείς το τριπλούν, έχεις δηλώσει πως θα ήθελες να αγωνιστείς. Ποιες είναι οι σκέψεις σου;

"Καταρχάς να πω πως είναι από το αγαπημένο μου αγώνισμα, το τριπλούν και το ύψος. Το τριπλούν μου αρέσει, θα ήθελα να το κάνω. Θα δω πώς θα πάνε οι αλλαγές στο μήκος και οι σκέψεις που κάνουν. Δεν μου αρέσει να είμαι το παιχνίδι τους και να με χρησιμοποιούν για τα πειράματά τους".

Πώς είναι να ξέρεις πως σε λίγο καιρό θα σε χειροκροτούν πάλι όλοι στο Παρίσι;

"Είμαι έτοιμος για το Παρίσι. Έχουμε ακόμα καιρό. Θα τα δώσω όλα και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και ελπίζω να κερδίσω ξανά".