Με σημαντικές απουσίες αναμένεται να παραταχθεί η Σλοβενία στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ, καθώς μετά την απώλεια του Νίμπο, εκτός αναμένεται να μείνει και ο Γιάκα Μπλάζιτς, με τον γκαρντ της Τσεντεβίτα να νιώθει ενοχλήσεις στη μέση, ενώ ο Λούκα Ντόντσιτς συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τραυματισμούς.

Δεν θα ενισχύσει την προσπάθεια της Σλοβενίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ο Μπλάζιτς

Η Σλοβενία βρίσκεται στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ και θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις το εισιτήριο που θα τη φέρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Πριν καλά καλά ξεκινήσει η προετοιμασία όμως, τα απρόοπτα έχουν ξεκινήσει με τις απουσίες να είναι σημαντικές.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της χώρας, ο Γιάκα Μπλάζιτς συζήτησε με τον προπονητή της Σλοβενίας και του ανέφερε πως δεν θα δώσει το παρών λόγω των ενοχλήσεων που έχει στη μέση, με τον γκαρντ της Τσεντεβίτα να διανύει μία εξαιρετική χρονιά στην ABA League.

Πρόκειται για έναν πενταδάτο παίκτη για την Εθνική Σλοβενίας, καθώς πρόκεται ίσως για τον καλύτερο αμυντικό του ρόστερ, αλλά θα μπορούσε να προσφέρει αρκετά πράγματα επιθετικά, κλείνοντας τη φετινή χρονιά με 16,1 πόντους μέσο όρο στο EuroCup.


Ανησυχία στη Σλοβενία για την κατάσταση του Ντόντσιτς ενόψει Προολυμπιακού

Πέραν του Μπλάζιτς, έντονη είναι η ανησυχία στη Σλοβενία και για την κατάσταση του σούπερ σταρ της ομάδας, Λούκα Ντόντσιτς, με τον γκαρντ των Ντάλας Μάβερικς να αγωνίζεται στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του, έχοντας συνεχείς τραυματισμούς.

Ο Ντόντσιτς σε δηλώσεις του είχε αναφέρει πως θα δώσει το παρών στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ, αν πάνε όλα καλά με τα γόνατα του, κάτι που προς ώρας δεν συμβαίνει. Χαρακτηριστικά, στον δεύτερο τελικό του NBA ο Λούκα αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στον αστράγαλο, πόνους στο θώρακα και τραυματισμό στα γόνατα.

Μπορεί να πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση παρά τις όποιες ενοχλήσεις ένιωθε, αλλά η παρουσία του στην εθνική ομάδα σίγουρα θα επιβαρύνει την κατάσταση του, με τον Ντόντσιτς να είναι έτοιμος να υπογράψει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του NBA.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1vxnrmjy0w1)