Έτοιμη να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού δείχνει πως είναι η Εθνική Σερβίας, με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς να ανακοινώνει την προεπιλογή των παικτών που θα ενισχύσουν το εθνόσημο, με το ρόστερ να είναι πραγματικά τρομακτικό.

Ρόστερ με απίστευτες δυνατότητες ανακοίνωσε η Σερβία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Με πλήθος αστέρων του NBA, αλλά και την παρουσία των δύο παικτών του Ολυμπιακού, του Νίκολα Μιλουτίνοφ και του Φιλίπ Πετρούσεφ, ανακοινώθηκε η προεπιλογή της Σερβίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Στα ονόματα ξεχωρίζει η παρουσία του MVP του NBA, Νίκολα Γιόκιτς, ο οποίος αν και αρχικά δεν είχε σιγουρέψει τη παρουσία του στο ρόστερ, τελικά φαίνεται πως θα ενισχύσει τη χώρα του στο καλοκαιρινό ραντεβού του Παρισιού.

Πέραν του "Joker", υπάρχει πλήθος αστέρων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή του Πέσιτς, με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς των Ατλάντα Χοκς και τον Βασίλιε Μίσιτς των Σάρλοτ Χόρνετς να ξεχωρίζουν.

Η Σερβία θα τεθεί από νωρίς αντιμέτωπη με την "dream team" της ΗΠΑ, μιας και έχει κληρωθεί στον ίδιο όμιλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με το Νότιο Σουδάν να είναι η τρίτη ομάδα και η τέταρτη θα ξεκαθαρίσει από το Προολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Πουέρτο Ρίκο. 

Αναλυτικά οι 16 παίκτες που κάλεσε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού: Βασίλιε Μίτσιτς, Αλεξέι Ποκουσέφσκι, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Νικόλα Γιόβιτς, Νικόλα Γιόκιτς, Βλάντιμιρ Λούτσιτς, Μάρκο Γκούντουριτς, Βάνια Μαρίνκοβιτς, Όγκνιεν Ντόμπριτς, Φιλίπ Πετρούσεφ, Νικόλα Μιλουτίνοφ, Ντούσαν Ρίστιτς, Αλέκσα Αβράμοβιτς, Όγκνιεν Γιάραμαζ, Ντέγιαν Νταβιντόβατς, Ούρος Πλάβσιτς