Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Γερμανίας, καθώς λίγες μέρες απομένουν από την έναρξη του Euro 2024. Οι ομάδες αναμένονται να ταξιδέψουν τις επόμενες ώρες στην χώρα, ενώ οι έλεγχοι όσο περνάει ο καιρός είναι και εντονότεροι.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη Γερμανία πριν το Euro 2024

Έντονα είναι τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στη Γερμανία, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Euro 2024, με τους ελέγχους όσο περνάει ο καιρός να γίνονται όλο και πιο αυστηροί, καθώς διεξάγονται στα σύνορα με τη Δανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, ενώ εκτός των χερσαίων συνόρων, πιθανοί έλεγχοι θα διεξάγονται και σε γερμανικά αεροδρόμια και λιμάνια.

Τον τελευταίο σχεδόν χρόνο έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι στα σύνορα της χώρας με την Τσεχία και την Ελβετία, ενώ στα σύνορα με την Αυστρία, είχαν τεθεί σε εφαρμογή από πολύ νωρίτερα. Χαρακτηριστικό είναι πως είχαν ξεκινήσει από το κρίσιμο φθινόπωρο του 2015 όταν η προσφυγική κρίση  ήταν ακόμη στο απόγειό της. 

Οι πληροφορίες που μετάφερε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας αναφέρουν πως τουλάχιστον 22.000 αστυνομικοί θα είναι κάθε μέρα σε όλη τη χώρα μετά και την αιματηρή επίθεση στο Μάνχαϊμ με ισλαμιστικά κίνητρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αστυνομικού.