Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την ΑΕΚ στον τρίτο τελικό της Handball Premier, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία νίκη με το ίδιο σκορ (25-23) στις δύο πρώτες μεταξύ τους αναμετρήσεις. Το τρίτο παιχνίδι είχε την ίδια μορφή, με τις άμυνες να κυριαρχούν με τελικό νικητή της

Ισχνό προβάδισμα της ΑΕΚ με τις δύο ομάδες να δίνουν βάση στην άμυνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι "μουδιασμένες" επιθετικά καθώς για τέσσερα περίπου λεπτά δεν έμπαινε γκολ από καμία πλευρά με το 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού να παραμένει. Στη συνέχεια η ΑΕΚ ανέβασε την πίεση της και βρήκε τρια γρήγορα τέρματα για να προηγηθεί με 3-5.

Η συνέχεια ανήκε στους "ερυθρόλευκους" που βρήκαν γκολ με... άδειο τέρμα με τις δίλεπτες αποβολές της "Ένωσης" να κάνουν πιο εύκολο το έργο των γηπεδούχων, με τη φάση του 24ου λεπτού να αλλάζει τα δεδομένα με τον Ολυμπιακό να παίρνει διπλή αποβολή.

Η ΑΕΚ βρήκε την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με το 10-11 να γίνεται στο τελευταίο δευτερόλεπτο με τον Μαντάλινιτς, με τις δύο ομάδες να έχουν δώσει βάση στις άμυνες τους.

Έχασε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη η ΑΕΚ και παράταση

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει δύο γρήγορα γκολ και να περνάει μπροστά στο σκορ με 12-11, αλλά η ΑΕΚ είχε πλέον πιο εύκολα τις απαντήσεις στην επίθεση, με τον Μαντάλινιτς να σκοράρει με προσωπικές ενέργειες κυρίως. 

Οι δύο ομάδες ανέβασαν το ρυθμό τους στην επίθεση, με τα γκολ να έρχονται πολύ πιο εύκολα στο δεύτερο μέρος, με τους Πειραιώτες να εκμεταλλεύονται για τρίτη φορά το άδειο τέρμα που αφήνει η ΑΕΚ, αλλά να μη μπορούν να πάρουν προβάδισμα, με το σκορ να είναι στο 19-19 δέκα λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα.

Η ΑΕΚ μπήκε μπροστά στο σκορ με 19-20, πληρώνοντας με τον ίδιο τρόπο τον Ολυμπιακό, βάζοντας ένα γκολ σε κενή εστία, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" επανήλθαν στη διεκδίκηση της νίκης με δύο γρήγορα τέρματα και πήραν το προβάδισμα πέντε λεπτά πριν το τέλος. 

Οι Πειραιώτες έχουν την τύχη να βλέπουν τον Κοττανίδη να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, κάνοντας τη μία απόκρουση μετά την άλλη, γεγονός που τους κρατούσε μπροστά στο σκορ παρά τις άστοχες επιθέσεις που είχαν.

Η "Ένωση" ισοφάρισε με πέναλτι σε 21-21, με τις τελευταίες επιθέσεις των δύο ομάδων να είναι άστοχες με το παιχνίδι να οδηγείται τελικά στην παράταση.

Μεγάλος νικητής στην παράταση ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Σάββα

Η παράταση ξεκίνησε με τους "ερυθρόλευκους" να μπαίνουν πιο δυνατά και να είναι αποτελεσματικοί στην επίθεση, παίρνοντας το προβάδισμα με δύο γκολ (23-21) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, κρατώντας το "μηδέν" στην εστία τους στο πρώτο πεντάλεπτο.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει το γκολ που θα μείωνε τη διαφορά, αλλά είδε τον Σάββα μ' ένα εντυπωσιακό σουτ να γράφει το 24-21 τρία λεπτά πριν το φινάλε και την παράτασης. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 24-22 που ήταν και το τελικό σκορ.

Ολυμπιακός ΣΦΠ/Ομ. Ξυνή - Α.Ε.Κ. | 3ος Τελικός, Handball Premier 2023/24