Ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει τον κορμό του με βάση τις εισηγήσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και μέσα σε αυτόν βρίσκεται ο Νταβίντ Κάρμο, για τον οποίο υπήρξε επαφή με την Πόρτο.

Ο Αντρέ Βίλας Μπόας είναι ο νέος πρόεδρος της Πόρτο και χειρίζεται, μεταξύ άλλων το θέμα του Νταβίντ Κάρμο. Παράλληλα νέος τεχνικός είναι ο Βίτορ Μπρούνο, πρώην βοηθός του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, με τον οποίο δεν είχε καλές σχέσεις ο διεθνής στόπερ.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε από την Πόρτο να υπάρξει ένας νέος δανεισμός του Κάρμο. Επίσης στην Πορτογαλία αναφέρουν πως στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της συνιδιοκτησίας. Οι "ερυθρόλευκοι" κατά καιρούς έχουν ανεβάσει την αξία πολλών ποδοσφαιριστών, πουλώντας τους την κατάλληλη χρονική στιγμή. Πόσο μάλλον τώρα που έχει κατακτήσει και το Conference League.

Από την μεριά του ο Νταβίντ Κάρμο έχει ενημερώσει τους "Δράκους" πως επιθυμία του είναι να μείνει στον Ολυμπιακό.

Το θέμα είναι πως ακόμα δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του ο Βίτορ Μπρούνο. Για το αν θέλει την παραμονή του Πορτογάλου άσου, με τις ρίχες από την Ανγκόλα, ή όχι.

Η επένδυση της Πόρτο στον Κάρμο και η ρήτρα αγοράς στον Ολυμπιακό

Η Πόρτο είχε αγοράσει τον Κάρμο από την Μπράγκα, το καλοκαίρι του 2022, δίνοντας 20.000.000 ευρώ. Και δεν θέλει να χάσει την συγκεκριμένη επένδυση, ή τουλάχιστον να χάσει όσο το δυνατόν λιγότερα.

Μάλιστα η πορτογαλική εφημερίδα "A Bola" σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της έκδοση υποστηρίζει πως οι "δράκοι" δεν έχουν αποφασίσει ακόμα για το μέλλον του 25χρονου κεντρικού αμυντικού και ως εκ τούτου θα μπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόμενο νέας παραχώρησής του.

Η ίδια πηγή γράφει πως οι Πειραιώτες έχουν κάνει ήδη την πρώτη κίνησή τους, με την Πόρτο να ζητάει 1 εκατ. ευρώ για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή και με υποχρεωτική αγορά από τους «ερυθρόλευκους» έναντι 18 εκατ. ευρώ το επόμενο καλοκαίρι.

Η "A Bola" προσθέτει πως ο Ολυμπιακός είναι θετικός στο πρώτο μέρος της απαίτησης, αλλά δεν επιθυμεί να γίνει η υποχρεωτική η αγορά του Κάρμο έναντι 18 εκατ. ευρώ, καθώς θεωρείται τεράστιο το ποσό.