Τέλος εποχής σηματοδοτεί η νίκη της εθνικής Ελλάδος στο Σάλτσμπουργκ επί της Μάλτας, 2-0, αφού την επόμενη φορά που οι διεθνείς θα μαζευτούν, το δέλεαρ θα είναι η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, ενώ θα υπάρχει νέος προπονητής. Ο υπηρεσιακός Νίκος Παπαδόπουλος καθοδήγησε την ομάδα στα παιχνίδια με τη Γερμανία, στις 7 Ιουνίου, και τη Μάλτα και πλέον θα δώσει τη σκυτάλη στον επόμενο που θα διαλέξουν η ΕΠΟ και ο νέος πρόεδρός της, Μάκης Γκαγκάτσης

Μάλτα-Ελλάδα: Σκόραρε νωρίς


Η εθνική ομάδα ήταν κυρίαρχη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και όποτε χρειάστηκε επενέβη ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, στο ντεμπούτο του στο τέρμα της Εθνικής. Δεν ήταν απαραίτητο συχνά, αλλά ο πορτιέρε του Ολυμπιακού ήταν έτοιμος, όπως στο σουτ του Τέουμα, στο 31', που έδιωξε με τα πόδια και παραχώρησε κόρνερ με δεύτερη προσπάθεια. Η "γαλανόλευκη", όμως, ήδη προηγείτο 2-0. 

Η Ελλάδα είχε ευκαιρία πάρα πολύ νωρίς, μόλις επτά δευτερόλεπτα μετά τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, με το μάλλον κορυφαίο παίκτη της και σε αυτήν την αναμέτρηση, τον Χρήστο Τζόλη. Το γκολ ήρθε επίσης νωρίς. Ο Βαγγέλης Παυλίδης, που ξεκίνησε φουνταριστός πριν παραχωρήσει τη θέση του στον Τάσο Δουβίκα, πήρε μπάλα στην περιοχή έπειτα από βαθιά μπαλιά και ανατράπηκε. Στο 7' ο Τάσος Μπακασέτας εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι. 

Δεν πέρασε πολλή ώρα για να έρθει το δεύτερο γκολ, στο 15', με τον Τζόλη να κάνει ένα θαυμάσιο πλασέ, αφού ο Παυλίδης, που είχε πάρει την μπάλα από τον Γιώργο Μασούρα, τον βρήκε στην κίνηση. 

Η Εθνική είχε τις περισσότερες στιγμές στο παιχνίδι για να σκοράρει, με τους φορ της, τόσο τον Παυλίδη όσο και τον Τάσο Δουβίκα, να είναι ιδιαιτέρως δραστήριοι. 

Ο Μπακασέτας είχε ένα καλό σουτ έξω στο δεύτερο ημίχρονο από πάσα του Κουρμπέλη, ενώ ο Δημήτρης Λημνιός παραλίγο να σκοράρει ένα υπέροχο γκολ με σέντρα σουτ. 

Στο 75' ο Κουλιεράκης έσωσε στη γραμμή κεφαλιά του Γκιγιομέ, ενώ ο Τζολάκης επενέβη στο 79', διώχνοντας σε κόρνερ με τη γροθιά του σουτ του Νουόκο. Στο 82' έδωσε τη θέση του στον Χρήστο Μανδά, ο οποίος φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Εθνικής. 

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο Φώτης Ιωαννίδης τραυματίστηκε στον ώμο στο πρόσφατο φιλικό με τη Γερμανία και δεν εντάχθηκε στην αποστολή για το παιχνίδι απέναντι στη Μάλτα. 


Μάλτα (Μ. Μαρκολίνι): Αλ Τούμι, Σο, Ζ. Μούσκατ, Μποργκ, Κορμπολάν, Γκιγιομέ, Ν Μούσκατ, Τέουμα, Καμενζουλί, Μπονγκ (72' Νουόκο), Ντεγκαμπριέλε (46' Ρέιντ). 
Ελλάδα (Ν. Παπαδόπουλος): Τζολάκης (82' Μανδάς), Σάλιακας (82' Τσιγγάρας), Ρέτσος (73' Ντόη), Κουλιεράκης, Κυριακόπουλος, Κουρμπέλης, Μάνταλος (61' Κώτσιρας), Μπακασέτας, Μασούρας (61' Λημνιός), Τζόλης, Παυλίδης (61' Δουβίκας).