Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR έστειλε αίτημα επανάληψης της κλήρωσης για τους διαιτητές που θα σφυρίξουν τον τέταρτο τελικό της Basket League στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό (12/6-21:15) και η ΚΕΔ θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Ιουνίου, προκειμένου να αποφασίσει αν θα το κάνει δεκτό -και άρα θα επαναλάβει την κλήρωση. 

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Χρήστος Μπαφές ήταν παρόντες στην κλήρωση που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης, 11 Ιουνίου. Παπαπέτρου, Θεονάς και Μαγκλογιάννης ήταν εκείνοι που κληρώθηκαν. Οι δύο πρώτοι ήταν διαιτητές στον πρώτο τελικό, του ΟΑΚΑ, ενώ ο τρίτος σφύριξε τον τελικό της Δευτέρας 10 Ιουνίου, με τον Παναθηναϊκό να μειώνει σε 2-1 τη σειρά. 

Σύμφωνα με τους "πράσινους", υπάρχει μεροληψία στην περίπτωση του Παπαπέτρου. Συγκεκριμένα, ύστερα από το πρώτο παιχνίδι απέστειλε επιστολή στην ΟΔΚΕ με την οποία έκανε λόγο για δυσφημιστικά σχόλια προς το πρόσωπό του. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR θεωρεί, όπως αναφέρει στην επιστολή της, ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν μπορεί να είναι αντικειμενικός.