Η Άννα Κορακάκη πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 έχοντας έναν ολυμπιακό κύκλο γεμάτο με μετάλλια και έχει προοπτική για να αθροίσει στα δύο μετάλλια, ένα χρυσό και ένα χάλκινο, που πήρε στο Ρίο το 2016. 

Η Κορακάκη μίλησε στο MEGA και είπε ότι η διοργάνωση στο Παρίσι θα την βρει στην πιο ώριμη μορφή της:"Είμαι καλά, είμαι ήρεμη. Βέβαια, είμαι και αγχωμένη. Νομίζω είναι το φυσιολογικό κι ανθρώπινο, κάθε αθλητής το νιώθει αυτό. Είναι η τρίτη μου συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πηγαίνω πιο έμπειρη, πιο ώριμη, και προσωπικά και αγωνιστικά. Δουλεύουμε πάρα πολύ, οπότε προσδοκούμε για τα καλύτερα αποτελέσματα".




Οι ευθύνες είναι πολλές, αλλά, όπως είπε, ουδείς ξέρει τι θα γίνει: "Αφενός είσαι πιο έμπειρος και ώριμος, αφετέρου αυτή η ωριμότητα και η πορεία σε όλους τους αγώνες σίγουρα δημιουργεί μία προσδοκία. Αν με ρωτούσες στα 19 μου που πήρα την πρόκριση για το Ρίο, δεν το περίμενα. Πόσο μάλλον μετά τα μετάλλια που κέρδισα στο Ρίο και όλη την πορεία, όχι. Αν με ρώταγες τότε θα έλεγα ‘είσαι τρελός’". 

Η Κορακάκη θα είναι από τα σημαίνοντα πρόσωπα της Belle Equipe, της ελληνικής ομάδας που θα πάει στο Παρίσι: "Νιώθω πολύ χαρούμενη που είμαι μέλος της Stoiximan και της Belle Equipe. Χαίρομαι που βλέπω νέες προσθήκες στην ομάδα της Stoiximan. Δείχνει ότι η στήριξή τους είναι καθοριστική και για τις επιτυχίες μας, αλλά και για όλη την πορεία μας".