Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης μετρά με το... σταγονόμετρο τις μέρες που απέμειναν για την έναρξη του Euro 2024, το οποίο θα καθηλώσει μπροστά από τους τηλεοπτικούς δέκτες όλους τους ποδοσφαιρόφιλους και... όχι μόνο! Φυσικά, όλα θα πρέπει να κυλήσουν... ρολόι για να υπάρξει η ομαλή διεξαγωγή της μεγάλης γιορτής του ποδοσφαίρου και στη Γερμανία αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας και θα υπάρξουν αυστηρότατοι έλεγχοι!

Αυτό που έχει οδηγήσει την αστυνομία της Γερμανίας να κάθεται σε... αναμμένα κάρβουνα είναι ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος επεισοδίων μεταξύ Αλβανών, Σέρβων, Άγγλων και Τούρκων στην κοιλάδα του Ρουρ. Οι Αρχές καταστρώνουν τα σχέδιά τους και το μεγάλο στοίχημα είναι να αποφευχθεί η... σύρραξη!


Ο φόβος του Euro 2024 με τη συνύπαρξη Αλβανών, Σέρβων, Άγγλων και Τούρκων

Η Γερμανία έχει ως μοναδικό στόχο να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί το Euro 2024 σε επίπεδο ασφάλειας και ομαλής διεξαγωγής των αγώνων, γι' αυτό και ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας της και προετοιμάζεται να διαχειριστεί ακόμη και τους πιο ένθερμους οπαδούς. Τα βλέμματα στο Ντόρτμουντ. Εκεί όπου η Ιταλία θα διασταυρώσει τα ξίφη της με την Αλβανία για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων. Μια μέρα αργότερα στο γήπεδο της Ντόρτμουντ θα κοντραριστεί η Τουρκία με τη Γεωργία.

Την ίδια μέρα, λίγα χιλιόμετρα... παρακάτω, η Αγγλία θα αναμετρηθεί με τη Σερβία στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου του Euro 2024. Αυτό βέβαια είναι και το παιχνίδι που έχει προκαλέσει μεγαλύτερη αναταραχή στην αστυνομία, η οποία έλαβε ενημέρωση ότι θα δώσουν το «παρών» περίπου 40.000 Άγγλοι και 8.000 Σέρβοι, ανάμεσα στους οποίους θα υπάρχουν και 500 ultras.