Πολλαπλά ήταν τα οφέλη του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του Europa Conference League! Οι "ερυθρόλευκοι" που έγιναν η πρώτη ομάδα που φέρνει ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ελλάδα και ανέβηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην κορυφή της Ευρώπης είδαν το όνομα τους να φιγουράρει πάνω από μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως η Γιουβέντους και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Διεθνή Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στις θέσεις για να αντιληφθεί το τεράστιο επίτευγμα των Πειραιωτών! Που βρίσκονται ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Άρης;


Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην IFFHS

Με τον καλύτερο τρόπο εξαργυρώνει την επιτυχία του Europa Conference League o Ολυμπιακός αφού πέρα από την "εκτόξευση" στην κορυφή της Ευρώπης ήρθε και μια... ακόμα, αυτή τη φορά στην κατάταξη της Διεθνής Oμοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) όπου και οι Πειραιώτες έκαναν... άλμα 31 θέσεων και πλέον βρίσκονται στην 23η θέση από την 54η που ήταν στην προηγούμενη λίστα, ξεπερνώντας μάλιστα μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως η Γιουβέντους που είναι στην 50η θέση και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είναι στην 63η.


Ο ΠΑΟΚ που ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό του ταξίδι στα προημιτελικά του Europa Conference League βρίσκεται από την 56η που ήταν, στην 57η, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο "δικέφαλος του βορρά" είναι οι μοναδικές ελληνικές ομάδες που βρίσκονται στο Top 100 της λίστας. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 102 θέση, ακολουθεί η ΑΕΚ στην 144η, ενώ ο Άρης είναι αρκετά πίσω και συγκεκριμένα στην 207η θέση. Στην κορυφή είναι η Μάντσεστερ Σίτι, ενώ την τριάδα πλαισιώνουν η Μπάγερ Λεβερκούζεν και η Ρεάλ Μαδρίτης.