Ο Ολυμπιακός κινείται στην ισπανική αγορά και σε παίκτες που ξέρει καλά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με τελευταίο όνομα να ήταν αυτό του Χοάν Χορδάν, ο οποίος ανήκει στη Σεβίλλη.

Το όνομα του Χουάν Χορδάν έφερε στην επιφάνεια ο έγκυρος ισπανός δημοσιογράφος, Φερνάντο Σεράνο. Πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν πως όντως ο Ολυμπιακός μίλησε με την Σεβίλλη για τον 29χρονο χαφ, τον οποίο γνωρίζει καλά ο Μεντιλίμπαρ από την παρουσία του στην ομάδα της Ανδαλουσίας.

Η Σεβίλλη δέχεται προτάσεις για όλους τους παίκτες, αφού είναι σε διαδικασία ανασύνταξης ενώ έχει και οικονομικά προβλήματα. Πόσο μάλλον για τον Χορδάν, ο οποίος τη σεζόν που ολοκληρώθηκε δεν ήταν και από τους βασικούς παίκτες, ενώ τον ενημέρωσαν πως δεν τον υπολογίζουν για τη νέα χρόνια.

Πρόκειται για έναν παίκτη που παίζει είτε στην θέση "6", είτε στην θέση "8" με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να ήταν αυτός που έριξε το όνομα του στο τραπέζι αναφορικά με τον μεταγραφικό σχεδιασμό που έκανε ο Ολυμπιακός.

Το συμβόλαιο του Χορδάν με τη Σεβίλλη λήγει το καλοκαίρι του 2027, ενώ με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις το ποσό, για να γίνει ακόμα και μεταγραφή, δεν ξεπερνάει τα 2.000.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός είναι εδώ και καιρό σε επαφές με τον Ντάνι Γκαρθία, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπιλμπάο. Ο 34χρονος χαφ, επίσης γνωρίζεται καλά με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, από την συνύπαρξη τους στην Εϊμπάρ. Είναι παίκτης που επίσης μπορεί να παίξει στις θέσεις "6 ή "8" στο κέντρο.

Κάτι που δείχνει πως οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να "φορτώσουν" την μεσαία γραμμή για να έχει την επιλογή ο Βάσκος προπονητής να μπορεί να παίζει με τρία χαφ.

Αν τελικά μείνει και ο Αντρέ Όρτα, δημιουργείται ζήτημα για το αν οι Πειραιώτες θα κάνουν κίνηση για την αγορά του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας καθώς ο δανεισμός του έληξε, όπως έληξε και η διορία για την ενεργοποίηση της αψιόν αγοράς που ήταν στα 4.000.000 ευρώ.