Η ΑΕΚ αναμένεται να κάνει ριζικές αλλαγές στην θέση του τερματοφύλακα στο ρόστερ της αφού πέραν του Αλμπέρτο Μπρινιόλι, είναι σε επαφές και με τον Θωμά Στρακόσα, ο οποίος ανήκει στην Μπρέντφορντ.

Ο Θωμάς Στρακόσια θα βρεθεί και στα γήπεδα της Γερμανίας, όπου θα διεξαχθεί το Euro 2024 καθώς είναι στην αποστολή της Εθνικής Αλβανίας. Το συμβόλαιο του με την Μπρέντφορντ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2026, αλλά δεν υπολογίζεται στην αγγλική ομάδα.

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το status του 29χρονου τερματοφύλακα και βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με την Μπρέντφορντ αλλά και τον διεθνή άσο, ο οποίος είναι γιος του παλαίμαχου τερματοφύλακα, Φώτη Στρακόσα, που μεταξύ άλλων αγωνίστηκε και στον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ θα τα αλλάξει όλα στον άσο

Στον μεταγραφικό της σχεδιασμό η ΑΕΚ έχει κυκλώσει την θέση του τερματοφύλακα. Γιατί τόσο ο Αθανασιάδης, όσο και ο Στάνκοβιτς δύσκολα θα παραμείνουν στην ομάδα. Έτσι αναμένεται να πάει για την απόκτηση δύο γκολκίπερ και δεν αποκλείεται αυτοί να είναι οι Μπρινιόλι, Στρακόσα, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα δυνατό δίδυμο στον άσο, κάτι που θέλει ο Ματίας Αλμέιδα.

Ο Θωμάς Στρακόσα γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά δεν έχει αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα ελληνικού συλλόγου. Πέρασε από τα τμήματα υποδομής του Πανιωνίου και το 2013 τον αγόρασε η Λάτσιο. Σε αυτή έμεινε για 9 χρόνια, όπου εξαίρεση αποτέλεσε ο μονοετής δανεισμός στην Σαλερνιτάνα.

Το 2022 πήγε στην Μπρέντφορντ για να πάρει... γεύση από την Premier League. Δεν κατάφερε να καθιερωθεί και φέτος ζήτησε να αποχωρήσει για να πάει σε κάποια ομάδα όπου θα πάρει λεπτά συμμετοχής.

Πάντως την θέση του στην Εθνική ομάδα της Αλβανίας δεν την έχασε. Είναι στην αποστολή για την συμμετποχή στο Euro 2024, το οποίο ξεκινάει το Σαββατοκύριακο.