Ο Εμμανουήλ Καραλής αποχωρίστηκε, όχι για πολύ, αυτό το λαμπερό χαμόγελο που είναι το σήμα-κατατεθέν του, διότι, όπως είπε ο ίδιος μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στη Ρώμη, "δύο μέρες έχω περάσει πάρα πολύ δύσκολα με το πόδι μου". Ο Καραλής ξεκίνησε με αστείο, αφού είχε ζητήσει από τη μητέρα του να τον ξεματιάσει, λέγοντας ότι "τελικά με ξεμάτιασε όλη η Ελλάδα".


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1yd246i2ay9)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1yd4w124dwh)


Έπειτα είπε: "Στον προκριματικό γύρισα το πόδι μου και αγωνίστηκα με πόνους. Πιστεύω πως σήμερα τα κατάφερα και έκανε μία πάρα πολύ ωραία εμφάνιση. Είμαι συγκινημένος γιατί δύο μέρες με το πόδι μου είχα πολύ άγχος και φοβόμουν". 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1ycqlmei9v5)


O 24χρονος άλτης του επί κοντώ έκανε μια φανταστική εμφάνιση στο "Φόρο Ολίμπικο". Ο Καραλής έκανε ατομικό ρεκόρ, περνώντας τα 5,87μ. με την πρώτη προσπάθεια και επιφυλάσσεται διά τα περαιτέρω, λέγοντας πως "και το πανελλήνιο ρεκόρ θα κάνω και τα 6 μέτρα, χρειάζεται χρόνος". Η συγκίνησή του δεν κρυβόταν και μάλιστα όρισε κάπως μεταφυσικά τη σχέση του με τη φανέλα της εθνικής ομάδας, σχολιάζοντας πως "όποτε φοράω το εθνόσημο, το σώμα μου πηγαίνει μόνο του". 


karalis_aponomi_europaiko_stivou_romi_1
karalis_aponomi_europaiko_stivou_romi_
karalis_aponomi_europaiko_stivou_romi_9
karalis_aponomi_europaiko_stivou_romi_8
karalis_aponomi_europaiko_stivou_romi_7
karalis_aponomi_europaiko_stivou_romi_6
karalis_aponomi_europaiko_stivou_romi_5
karalis_aponomi_europaiko_stivou_romi_4
karalis_aponomi_europaiko_stivou_romi_3
karalis_aponomi_europaiko_stivou_romi_2



Η διοργάνωση έκλεισε με το τρίτο ελληνικό μετάλλιο, μετά το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος και το ασημένιο της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ. Σε ό,τι αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, τόνισε ότι οπωσδήποτε σκέφτεται το μετάλλιο, αφού ήταν τέταρτος στην προηγούμενη διοργάνωση, του Τόκιο. 

Ο υπέροχος Γιώργος Πομάσκι ήταν εκεί για να δώσει ένα στοργικό, πατρικό φιλί στον Έλληνα άλτη, ο οποίος, στο μοτίβο που κινήθηκε η Στεφανίδη στις εξαιρετικές δηλώσεις της την Τρίτη 12 Ιουνίου, σχολίασε: "Όταν είσαι μικρός και βλέπεις όλους αυτούς τους μεγάλους αθλητές, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα είμαι σε όλους αυτούς τους αγώνες και ότι θα βρίσκομαι στο βάθρο των νικητών".


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1ydhj3cpejl)

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου: Η απονομή στον Καραλή


Η απονομή μεταλλίων του άλματος επί κοντώ έγινε τελευταία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, περί τη 1:50 ώρα Ελλάδος τα ξημερώματα της Πέμπτης, 13 Ιουνίου.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1ydutxjnx5d)


Ο Καραλής ήταν τρισευτυχισμένος με το ασημένιο στο λαιμό του και φυσικά, απαλλαγμένος της πίεσης και της φόρτισης του αγώνα, μπορούσε να απολαμβάνει τη στιγμή. 


karalis_aponomi_metalliou_europaiko_stivou4
karalis_aponomi_metalliou_europaiko_stivou3
karalis_aponomi_metalliou_europaiko_stivou2
karalis_aponomi_metalliou_europaiko_stivou1