Ένα πραγματικό ντέρμπι εξελίχθηκε στο ΣΕΦ στον τέταρτο τελικό της Basket League, με τον Παναθηναϊκό AKTOR να επικρατεί στο φινάλε του Ολυμπιακού και να ισοφαρίζει τη σειρά σε 2-2, με το πέμπτο παιχνίδι να διεξάγεται στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή (14/06 - 21:15), όπου ο νικητής θα σηκώσει και το πρωτάθλημα.

Τα σουτ που κράτησαν κοντά τον Παναθηναϊκό AKTOR στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο

Πολλά ήταν τα σημεία που μπορεί να πει κάποιος πως κρίθηκε ο τέταρτος τελικός της Basket League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό AKTOR, με τους "πράσινους" να φεύγουν θριαμβευτές από το ΣΕΦ και να ισοφαρίζουν τη σειρά σε 2-2.

Το ξεκίνημα ανήκε ξεκάθαρα στους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι βρήκαν πόντους από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, γεγονός που δεν υπήρχε στα προηγούμενα παιχνίδια των δύο ομάδων, ενώ έφτασαν τη διαφορά μέχρι και τους 11 πόντους. Η ευστοχία και για τις δύο ομάδες ήταν σε υψηλά επίπεδα, με το "τριφύλλι" όμως να βάζει πολλά σουτ στην εκπνοή των επιθέσεών του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1y970p5vycp)
Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι "πράσινοι" σκόραραν στο φινάλε, με τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο να δείχνουν την ψυχραιμία που είχαν οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και τελικά να ευστοχήσουν σε δύσκολα ή ελεύθερα σουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1y9tx4yigq9)
Ένα από αυτά ήταν φυσικά και του Τζέριαν Γκραντ, με τον Αμερικανό γκαρντ να κάνει... παπάδες και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ σκόραρε ένα τρίποντο από το κέντρο που έδωσε την ψυχολογική ώθηση στον Παναθηναϊκό AKTOR να πάει στα αποδυτήρια πιο ήρεμος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1y9zix22y55)

Η άμυνα του Αταμάν που θυμίζει πολύ... Ολυμπιακό

Εκεί ουσιαστικά άλλαξε και το... τσιπάκι του αγώνα, με τον Εργκίν Αταμάν να επικεντρώνεται στις οδηγίες του στο ημίχρονο μόνο στο κομμάτι της άμυνας, καθώς σε 20 αγωνιστικά λεπτά η ομάδα είχε δεχθεί 51 πόντους, γεγονός που θύμιζε πολύ τον τελικό της Euroleague κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τους 54 πόντους των Ισπανών.

Η επίθεση του Παναθηναϊκού AKTOR και οι 44 πόντοι που πέτυχε στο ημίχρονο ήταν ικανοποιητικοί για τον Τούρκο τεχνικό, ο οποίος έχει δώσει στους "πράσινους" μία διαφορετική ταυτότητα που θα μπορούσε να περιμένει κάποιος στην αρχή της χρονιάς με τις κινήσεις που έγιναν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1yaa99pbpqx)
Η απόκτηση των Κώστα Σλούκα και Κέντρικ Ναν ήταν αναμφίβολα οι πιο εντυπωσιακές κινήσεις για το "τριφύλλι", στο επιθετικό κομμάτι, καθώς οι δύο παίκτες δεν έχουν δείξει και τα καλύτερα διαπιστευτήρια στο κομμάτι της άμυνας, με τις αδυναμίες τους να είναι τρανταχτές ανά διαστήματα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1yczhuo4kqp)
Ο Αταμάν όμως έχει φροντίσει να περάσει στο DNA του Παναθηναϊκού λίγη από την άμυνα του... Ολυμπιακού και τον τρόπο που οι "ερυθρόλευκοι" κατακτούσαν τα τρόπαια τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε, στα περισσότερα φετινά μεταξύ τους παιχνίδια πριν από τους τελικούς τα σκορ έμεναν σε χαμηλά επίπεδα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0kxporux3hl)

Η είσοδος του Ερναγκόμεθ, η τρομερή εμφάνιση του Γκραντ και η οξυδέρκεια του Ναν έδωσαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό AKTOR

Το κακό αμυντικά πρώτο μέρος καλύφθηκε με την παρουσία του Χουάντσο Ερναγκόμεθ στο παρκέ και τις ατελείωτες βοήθειες που έδινε στην άμυνα των "πρασίνων", με τον Τζέριαν Γκραντ, από την άλλη, να είναι εξαιρετικός. Η τάπα του Αμερικανού γκαρντ στον Παπανικολάου δεν άφησε τους "ερυθρόλευκους" να ισοφαρίσουν σε κρίσιμο σημείο του αγώνα, ενώ σταμάτησε στο δεύτερο ημίχρονο το σκορ από τους πλέι μέικερ του Ολυμπιακού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1ybir9twt7l)
Ο Παναθηναϊκός AKTOR ουσιαστικά έμεινε στη διεκδίκηση του αγώνα από την επίθεσή του στο πρώτο μέρος και τα δύσκολα σουτ που έβαλε, αλλά τη νίκη την πήρε με την απίστευτη άμυνα της τρίτης περιόδου και την οξυδέρκεια του Κέντρικ Ναν στο τελευταίο δεκάλεπτο, που πήρε τους "πράσινους" από το χέρι και τους έστειλε στον πέμπτο τελικό του ΟΑΚΑ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1yay3xj1rv5)