Η Φενερμπαχτσέ ήταν πολύ καλύτερη στους τέσσερις τελικούς κόντρα στην Αναντολού Εφές και κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα Τουρκίας, με τον Νικ Καλάθη να παίζει σημαντικό ρόλο στα σχέδια του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο ομογενής γκαρντ, μάλιστα, μετά το τέλος της σειράς αποχαιρέτισε τους "κιτρινόμαυρους" δηλώνοντας χαρούμενος που φόρεσε τη φανέλα τους.

Ευχαρίστησε τη Φενερμπαχτσέ και αποχαιρέτισε ο Νικ Καλάθης

Ο Νικ Καλάθης αποφάσισε να ρίξει... τίτλους τέλους στη σχέση του με τη Φενερμπαχτσέ ύστερα από δύο χρόνια παρουσίας στην Τουρκία. Ο ομογενής γκαρντ βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να του δίνει ξανά ρόλο στην ομάδα.

Μετά το τέλος του τέταρτου τελικού και την απονομή του τροπαίου ο Καλάθης αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του και στις δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα με την Αναντολού Εφές δήλωσε χαρούμενος για την ευκαιρία που του δόθηκε να αγωνιστεί με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1yhr4fuhbox)
"Είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν σε ένα τέτοιο γκρουπ παικτών, ήμασταν σαν οικογένεια. Συμπεριφερόμασταν σαν οικογένεια. Καθένας από εμάς έπαιζε για όλους, ήμασταν πραγματική ομάδα. Φυσικά είμαι λίγο στενοχωρημένος, λάτρεψα να παίζω μπροστά σε αυτούς τους φιλάθλους. Τουλάχιστον φεύγω με καλές συνθήκες. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσε η Φενερμπαχτσέ. Είμαι πολύ χαρούμενος που φόρεσα αυτή τη φανέλα".



Οι σκέψεις της Μονακό και η λίγη ξεκούραση πριν από το Προολυμπιακό τουρνουά

Ο Καλάθης πλέον βγαίνει ελεύθερος στην αγορά για να ψάξει κατά πάσα πιθανότητα το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του, με τη Μονακό να έχει δείξει ζωηρό ενδιαφέρον στο παρελθόν για την απόκτησή του, ενώ δεν αποκλείεται να ενδιαφερθεί και κάποια ελληνική ομάδα, με το... διαβατήριο να παίζει τον ρόλο του.

Ο ομογενής γκαρντ θα ξεκουραστεί ελάχιστες ημέρες, καθώς τη Δευτέρα (17/06) θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ, με τον Βασίλη Σπανούλη να θέλει τους παίκτες του από την πρώτη ημέρα στις επάλξεις.

Οι ενδεχόμενες απουσίες της Σλοβενίας και η συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην προεπιλογή δίνουν ένα παραπάνω κίνητρο στους παίκτες της Εθνικής να τα δώσουν όλα και να βρεθούν ξανά ύστερα από πολλά χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.