Πότε θα έρθει το πρώτο Euro για την Αγγλία; Αυτή είναι η ερώτηση στην οποία ελπίζουν να δώσουν εμφατική απάντηση τα "τρία λιοντάρια" το καλοκαίρι. Οι Άγγλοι θέλουν να γράψουν ιστορία στη Γερμανία. Θέλουν να κατακτήσουν αυτό που τόσο επιθυμούν όλα τα χρόνια. Λογίζονται ως φαβορί και το μόνο που μένει είναι να το αποδείξουν στο χορτάρι. Η... αρχή θα γίνει από το ματς πρεμιέρας με τη Σερβία.

Η Αγγλία είναι από τις ομάδες που έχει τη "λάμψη" αρκετών νεαρών ποδοσφαιριστών και ο αρχηγός Χάρι Κέιν δίνει το... σύνθημα. Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της UEFA, ο Άγγλος στράικερ τόνισε πως ο δρόμος για να γραφτεί ιστορία θα είναι μακρύς και σκληρός, ενώ χαρακτήρισε ως απίστευτα τα νεαρά ταλέντα που διαθέτει η ομάδα του. Μάλιστα, επισήμανε πως υπάρχει αρκετή χημεία στα "τρία λιοντάρια" και ανέλυσε τα χαρακτηριστικά τα οποία θέλει να έχουν οι συμπαίκτες του.

Κέιν: "Η Αγγλία θα προσπαθήσει να γράψει ιστορία στο Euro 2024 - Έχουμε απίστευτα νεαρά ταλέντα"

Για τον τίτλο του φαβορί που έχει η Εθνική Αγγλίας: " Νομίζω ότι έχουμε κερδίσει το δικαίωμα να έχουμε αυτό το στάτους μέσα από τα προηγούμενα τουρνουά που είχαμε. Αλλά είμαστε επίσης μια ομάδα που δεν έχει κερδίσει ξανά EURO, οπότε προσπαθούμε να γράψουμε ιστορία εδώ. Αυτός είναι ένας στόχος που θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε, αλλά ξέρουμε ότι θα έχουμε μακρύ, σκληρό δρόμο μπροστά μας".

harry_kane_agglia



Για τις επιλογές του Σάουθγκεϊτ στην αποστολή: "Ο Σάουθγκειτ έπρεπε να λάβει κάποιες δύσκολες αποφάσεις με την ομάδα, επειδή έχουμε μερικούς πολύ καλούς επιθετικούς παίκτες για την Αγγλία. Αλλά, για μένα προσωπικά, είναι φανταστικά. Θέλω να παίζω με παίκτες που μπορούν να προσφέρουν ασίστ, να σκοράρουν, να έχουν καλή κίνηση, να παίρνουν την μπάλα σε στενά σημεία, και τα έχουμε όλα αυτά.

Έχουμε απίστευτα νεαρά ταλέντα που είναι ατρόμητα και θέλουν να πάρουν την μπάλα και να παίξουν. Ελπίζω ότι τα παιδιά μπορούν να στηριχθούν πάνω μου και να μου κάνουν ερωτήσεις, και αν μπορώ να τους βοηθήσω να ξεπεράσουν οτιδήποτε, τότε είναι υπέροχο. Αλλά έχουμε τόσο καλή χημεία, μιλάμε ή τρώμε πάντα μαζί και πάντα γίνονται συζητήσεις, οπότε αυτό μας βοηθάει".

Για το ματς πρεμιέρας με τη Σερβία: "Είναι μια ομάδα που μπορεί να σε βλάψει αν δεν ενεργοποιηθείς σωστά, και αμυντικά είναι πολύ δυνατοί. Αν δεν είμαστε προσεκτικοί και αν δεν είμαστε 100% συγκεντρωμένοι, θα μπορούσε να είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, οπότε πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα το κάνουμε σωστά"