Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο που φημίζεται για τις λίγες αλλαγές που κάνει στα ρόστερ των ομάδων αλλά και για το πούρο του. Ο Κάρλο Αντσελότι κατέκτησε ακόμη ένα Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει μπλεξίματα με το νόμο.

Κινδυνεύει με φυλάκιση πέντε ετών ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι

Ο Κάρλο Αντσελότι έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν πως αυτή η ηρεμία που εμπνέει βλέποντας τον αγώνα από τον πάγκο του μόνο σε καλό μπορει να του βγει, καθώς βλέπει τη Ρεάλ Μαδρίτης να ανατρέπει το ένα παιχνίδι μετά το άλλο στα τελευταία λεπτά.

Τώρα φαίνεται πως είναι η σειρά του να ανατρέψει την κατάσταση, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ισπανία ο Εισαγγελέας ζήτησε πέντε χρόνια φυλάκιση για τον Ιταλό προπονητή για δύο διαφορετικά φορολογικά αδικήματα από το 2013 μέχρι το 2015.

Η Εισαγγελία υποστηρίζει πως ο Αντσελότι είχε υποπέσει σε εξαπάτηση των φορολογικών Αρχών με συνολικό ποσό 1.062.079 ευρώ, με το ισπανικό μέσο ενημέρωσης να αναφέρει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα του πως: 

"Ο Αντσελότι, ήταν υποχρεωμένος να πληρώσει φόρο στην Ισπανία για το σύνολο των εισοδημάτων που απέκτησε. Ωστόσο, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης συμπεριέλαβε στη φορολογική του δήλωση μόνο την αμοιβή για την εργασία του στη Μαδρίτη και όχι τα κέρδη από την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων της εικόνας του. Οι φορολογικές αρχές θεωρούν ότι υπήρξε "απόκρυψη και μη δήλωση" αυτού του εισοδήματος."