Νέα δεδομένα στον πάγκο της Μίλαν! Οι "ροσονέρι" τράβηξαν χωριστούς δρόμους με τον Στέφανο Πιόλι και έψαχναν τον "εκλεκτό" που θα τον διαδεχτεί στην τεχνική ηγεσία. Τον βρήκαν στο πρόσωπο του Πάουλο Φονσκέκα, τον οποίο ανακοίνωσαν και με τη... βούλα. Ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο που θα έχει διάρκεια μέχρι το 2027, ενώ αυτή είναι η δεύτερη θητεία του στη Serie A, όπου είχε... συστηθεί στο καμπιονάτο όταν και ήταν προπονητής στη Ρόμα από το 2019 μέχρι το 2021.

Το 2021 μάλιστα είχε οδηγήσει τη Ρόμα στα ημιτελικά του Europa League. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, το κασέ του "αγγίζει" ετησίως τα 2.000.000 ευρώ.

Το who is who του νέου προπονητή της Μίλαν, Πάουλο Φονσέκα

Ο Πάουλο Φονσέκα ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2005 στο σύστημα υποδομής της Estrela da Amadora, πριν αναλάβει θέσεις στις χαμηλότερες βαθμίδες του πορτογαλικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε πάγκο πρώτης κατηγορίας με την Πάσος ντε Φερέιρα, με την οποία προκρίθηκε στον γύρο των πλέι οφ του Champions League.

Εντάχθηκε στην Πόρτο το 2013 και κατέκτησε τη Supertaça, το πρώτο του... ασημικό ως προπονητής. Έπειτα από ένα πέρασμα από την Μπράγκα, την οποία οδήγησε στον τίτλο του Taça de Portugal, πήγε στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, όπου κατέκτησε επτά τρόπαια και ολοκλήρωσε με ρεκόρ 103 νίκες σε 139 αγώνες.

Το 2019, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο ιταλικό ποδόσφαιρο, όταν μετακόμισε στη Ρόμα, με την οποία έφτασε στον ημιτελικό του Europa League το 2021. Προπονητής της LOSC από το καλοκαίρι του 2022, ο Φονσέκα ολοκλήρωσε τη θητεία του στη Γαλλία ύστερα από δύο σεζόν, στις οποίες συνέβαλε δύο φορές στην πρόκριση της Λιλ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.