Euro 2024 σημαίνει ποδόσφαιρο, ως εκ τούτου φανέλες, εισιτήρια, εθελοντές όπως σε κάθε διοργάνωση, φυσικά και στη Γερμανία.

Το Euro 2024 μπορεί όμως να σημαίνει “μαϊμού” φανέλες, ψεύτικα εισιτήρια, απατεώνες εθελοντές που θα επιδιώξουν να βρεθούν στη Γερμανία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Euro 2024, οι ψεύτικες φανέλες, τα εισιτήρια από δεύτερο χέρι, φυσικά οι fake εθελοντές που θα εντοπιστούν στη Γερμανία μπορεί να επισύρουν τεράστια πρόστιμα.

Πρόκειται για κάτι που έχει κατά κόρον έχει γραφτεί για το Euro 2024, τις φανέλες, τα εισιτήρια και τους εθελοντές στη Γερμανία

Κάποια σχετικά με το Euro 2024 δημοσιεύματα έχουν τρομοκρατήσει αυτούς που δεν έχουν αυθεντικές φανέλες, αγοράζουν εισιτήρια από διάφορες ιστοσελίδες και φυσικά όσους είναι fake εθελοντές. Μήπως όμως σε κάποιες περιπτώσεις πρόκειται για παραπληροφόρηση.

Euro 2024, φανέλα και πρόστιμο στη Γερμανία

Για παράδειγμα σύμφωνα με δημοσιεύματα, αν κάποιος βρεθεί στο Euro 2024 να φορά φανέλα ομάδας που δεν είναι αυθεντική τότε θα του επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ

Συνολικά 650.000 ποδοσφαιρόφιλοι από διάφορες χώρες αναμένεται να επισκεφθούν τη Γερμανία. Η αλήθεια είναι ότι οι οπαδοί που ενδεχομένως να φορούν φανέλες που δεν είναι αυθεντικές δεν έχουν λόγο να ανησυχούν. Η αστυνομία δεν θα σταματήσει και θα ψάξει κανέναν απλώς και μόνο επειδή φορά ένα “μαϊμού” μπλουζάκι. Αντίθετα, πρόβλημα θα έχει όποιος τα εμπορεύεται.

Η δεύτερη “είδηση” είναι η αγορά εισιτηρίων από ιστότοπους τρίτων; Αν και έχει ανακοινωθεί sold out, πολλά εισιτήρια προσφέρονται πλέον σε ιστότοπους όπως το eBay. Σε αυτήν την αγορά εισιτηρίων, τα εισιτήρια πωλούνται σε πολύ υψηλές τιμές. Κάποια διακινούνται και μέσω των social media. Η διοργανώτρια UEFA προειδοποίησε τους φιλάθλους να μην αγοράζουν εισιτήρια στη δευτερογενή αγορά, δηλώνοντας: “Τα εισιτήρια που αγοράζονται στο διαδίκτυο από τρίτους ενδέχεται να είναι πλαστά”.

Euro 2024, εισιτήρια, κινητά και αλήθειες

“Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτά τα εισιτήρια θα σας εξασφαλίσουν την είσοδο, επειδή η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει εισιτήρια που δεν πωλήθηκαν μέσω επίσημων καναλιών, καθιστώντας τα άκυρα ", δήλωσε η ειδικός για τα δικαιώματα των καταναλωτών Iwona Husemann στον ZDF, τον εθνικό δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό της Γερμανίας.

UEFA EURO 2024 logo launched!

Αυτό δεν σημαίνει ότι η μεταπώληση εισιτηρίων αγώνα είναι παράνομη ή ακόμη και αδύνατη. Μπορείτε να μεταπωλήσετε τα εισιτήριά σας χρησιμοποιώντας τα επίσημα κανάλια της UEFA. Τα εισιτήρια μεταπώλησης θα προσφέρονται στην επίσημη πλατφόρμα.

Αυτό που αρκετοί αγνοούν είναι ότι δεν θα υπάρχουν χάρτινα εισιτήρια για το Euro 2024, θα ισχύουν μόνο εισιτήρια εφαρμογών για κινητά. Δεν μπορούν να εκτυπωθούν ή να ληφθούν ως αρχείο PDF. Εάν κάποιος δεν μπορεί να παρακολουθήσει έναν αγώνα για έκτακτους λόγους, επιτρέπεται να μεταφέρει το εισιτήριο σε ένα μέλος της οικογένειας ή σε έναν φίλο «μέσω της αποκλειστικής εφαρμογής για κινητά».

Απατεώνες εθελοντές στο Euro 2024 ή μύθος;

Υπάρχει και το θέμα των εθελοντών. Περισσότεροι από 16.000 εθελοντές θα βοηθήσουν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ποδοσφαίρου που διαρκεί ένα μήνα. Θα βοηθήσουν τους διοργανωτές σε τομείς όπως οι διαπιστεύσεις, οι ζώνες φιλάθλων και η έκδοση εισιτηρίων. Αρκετοί από αυτούς θα είναι από χώρες εκτός Γερμανίας. Μπορεί όμως κάποιος να ταξίδεψε στη Γερμανία για να παραστεί ως εθελοντής στους αγώνες και απλά να τους παρακολουθήσει χωρίς να πληρώσει; Η απάντηση είναι “όχι”.

UEFA EURO 2024 Volunteers - Journey of a Volunteer - EN

Υπήρχε μια διαδικασία επιλογής όπου άτομα είχαν υποβάλει αίτηση για ρόλους από τον Ιούνιο του 2023 και η περίοδος υποβολής αιτήσεων έκλεισε τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Αν και το πρόγραμμα ήταν ανοιχτό σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων εκτός Γερμανίας, οι αιτούντες δεν αποζημιώθηκαν για τη βίζα, το ταξίδι ή τη διαμονή κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Γερμανία.

Η απάτη για το Euro 2024 σε Τουρκία και Ουγκάντα

Πλήρωσαν δηλαδή για να είναι εθελοντές. Η γερμανική κυβέρνηση αποκάλυψε μια απάτη όπου άνθρωποι στην Τουρκία και την Ουγκάντα ​​προσπαθούσαν να λάβουν βίζα χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα. Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, τα άτομα αυτά προσπαθούσαν να εισέλθουν στη χώρα ως εθελοντές για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Οι ψεύτικες αιτήσεις έγιναν στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα και την Καμπάλα της Ουγκάντα. Οι υποψίες προέκυψαν όταν γερμανικές διπλωματικές ομάδες βρήκαν περισσότερες από 30 αιτήσεις με πανομοιότυπες επιστολές και έγγραφα. Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία έχει προειδοποιήσει όλες τις άλλες διπλωματικές αποστολές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές κατά την έκδοση βίζας για την εκδήλωση.

Καθώς πλησιάζει το Euro 2024, οι οπαδοί από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο προετοιμάζονται για μια αξέχαστη εμπειρία. Οι φήμες για βαριά πρόστιμα δεν ευσταθούν κα το “κλειδί” είναι ενδιαφερόμενο να είναι ενημερωμένοι και προσεκτικοί.