Η πιο μεγάλη ώρα είναι... τώρα για τον Παναθηναϊκό AKTOR και τον Ολυμπιακό! Ο τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδος της Basket League περνά από το... ΟΑΚΑ, εκεί όπου όποια ομάδα επικρατήσει θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ελλάδος για τη σεζόν 2023-24 ύστερα από μια συναρπαστική σειρά με αρκετές εναλλαγές και εντυπωσιακό θέαμα! Οι "δύο αιώνοι" είναι στο 2-2 και θα "μονομαχήσουν" με φόντο το "στέμμα" και την κούπα. Οι Πειραιώτες στοχεύουν στο τρίτο τους διαδοχικό πρωτάθλημα, ενώ οι "πράσινοι" θέλουν να επιστρέψουν ξανά στους εγχώριους τίτλους έπειτα από δύο χρόνια.

Το πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό AKTOR και τον Ολυμπιακό κρίνεται στο ΟΑΚΑ

Ο τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδος για τη σεζόν 2023-24 κρίνεται στο ΟΑΚΑ! Ο Παναθηναϊκός AKTOR θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό (21:15, ΕΡΤ3) στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς. Η σειρά είναι συναρπαστική, βρίσκεται στο 2-2 και όποια ομάδα πάρει τη νίκη θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Οι "ερυθρόλευκοι" αν και προηγήθηκαν με 2-0, είδαν τους "πράσινους" να βγάζουν αντίδραση, να περνούν στην αντεπίθεση και να ισοφαρίζουν σε 2-2 με break στο ΣΕΦ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1ybsv5b491d)
Όσον αφορά το αγωνιστικό, ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν μετρα απουσίες, με τον Εργκίν Αταμάν να καλείται σ' ένα ακόμη παιχνίδι να αποφασίσει ποιον εκ των Λούκα Βιλντόσα ή Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι θα "κόψει" από την επτάδα των ξένων. Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί δίχως τον τραυματία Μουσταφά Φαλ, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μόουζες Ράιτ, Ίγκνας Μπρανζτέικις και Λουκ Σίκμα, οι οποίοι δεν είναι δηλωμένοι στον ΕΣΑΚΕ, λόγω του περιορισμού στον αριθμό των ξένων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1wlvian4gtd)
Αξίζει να τονιστεί ότι σε περίπτωση που επικρατήσει το "τριφύλλι" και πάρει το πρωτάθλημα, θα "σπάσει" το μοναδικό επίτευγμα της ΑΕΚ από το... μακρινό 2022, όταν και οι "κιτρινόμαυροι" είχαν κάνει την ανατροπή και από το 2-0 κόντρα στον Ολυμπιακό, πήραν τρεις σερί νίκες και αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος. Καμία άλλη ομάδα δεν το έχει καταφέρει εκτοτε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1tzt5vc5gp5)
Σημειώνεται ότι η διαιτητική τριάδα αποτελείται από τους Γιώργο Πουρσανίδη, Ηλία Καρπάνο και Γιώργο Κατραχούραπου και οι τρεις προέκυψαν από ορισμό και όχι από κλήρωση που είναι και η συνήθης διαδικασία. Αν κερδίσει ο Ολυμπιακός, θα κατακτήσει το τρίτο του σερί πρωτάθλημα, ενώ σε περίπτωση που επιβληθεί το "τριφύλλι", τότε θα πανηγυρίσει τον τίτλο ύστερα από δύο χρόνια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1tzt5vc5gp5)
Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης του αγώνα

Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός (21:15, ΕΡΤ3)