Η πρώτη φοβερή ιστορία του φετινού Euro 2024 είναι γεγονός! Δύο φίλοι από τη Σκωτία, ο Σουρτ και ο Μαρκ, ξεπέρασαν τον εαυτό τους και κατέθεσαν την... ψυχή τους κάνοντας πράξη τον μεγάλο στόχο τους. Διένυσαν σε σχεδόν 11 μέρες 1.230 χιλιόμετρα με ποδήλατο από τη Σκωτία έως τη Γερμανία που θα διεξαχθεί η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου όχι απλά για να δουν από κοντά την πρεμιέρα της αγαπημένης τους ομάδας αλλά και για να συγκεντρώσουν χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό!

Με ένα ποδήλατο από τη Σκωτία στη Γερμανία για το Euro 2024

Ένας ήταν ο μεγάλος στόχος δυο φίλων από τη Σκωτία. Να καταφέρουν να φτάσουν με το ποδήλατό τους από τη χώρα τους έως τη Γερμανία για να δουν από κοντά την πρεμιέρα της εθνικής τους ομάδας αλλά ο σπουδαίος λόγος ήταν άλλος και αυτός για να ενισχύσουν το Glasgow Children's Hospital Charity συγκεντρώνοντας χρήματα μέσα από το επίτευγμά τους. Το όνειρο πήρε σάρκα και οστά και τα 1.230 χιλιόμετρα των Σουρτ και Μαρκ ισοδυναμούν με περίπου 10.000 λίρες.

Μάλιστα, ο λόγος πίσω από τον οποίο "γεννήθηκε" η ιδέα τού να κάνουν αυτό το ταξίδι με το ποδήλατο αποκάλυψαν πως είναι για τη μνήμη της αδελφής του Μαρκ τονίζοντας: "Θέλαμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια του Glasgow Children's Hospital Charity στη μνήμη της Κλερ". Ο καιρός ήταν με το... μέρος τους, κάτι που αποδείχθηκε και αρκετά βοηθητικό στο ταξίδι τους, με τον Μαρκ να αναφέρει πως "κάποιες μέρες ήταν πολύ δύσκολες, σχεδόν εξαντλητικές, αλλά ο καιρός ήταν καλός κατά βάση και μας βοήθησε σε όλο αυτό".


Η αναφορά στην Ελλάδα και το Euro 2004

Στα του... ποδοσφαίρου, οι δυο φίλοι ευχήθηκαν να κάνει η Σκωτία αυτό που είχε κάνει η Ελλάδα στο Euro 2004, όταν και είχε κερδίζει την οικοδέσποινα Πορτογαλία στην πρεμιέρα και έμελλε να τη βρει μπροστά της και στον τελικό, όπου έφτασε στο μεγαλύτερο θαύμα του ελληνικού αθλητισμού. Μάλιστα, αμφότεροι δήλωσαν πως θα σκοράρει ο Τζον ΜακΓκιν, ενώ σχολίασαν πως ακόμα και η ισοπαλία θα είναι για την ομάδα τους καλή.

Η απορία όλων φυσικά είναι μία. Πώς θα μπορούσαν να χαλαρώσουν και να αποφορτιστούν μετά το κουραστικό ταξίδι τους και τα τόσα χιλιόμετρα τα οποία διένυσαν στη σέλα του ποδηλάτου τους για σχεδόν 11 ημέρες. "Με μπίρα φυσικά, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο", επισήμανε γελώντας ο Σουρτ.