Ο Αχιλλέας Μπέος ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα μέσω μιας μακροσκελούς ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πως υποβάλλει υποψηφιότητα για την προεδρία της Super League, υπογραμμίζοντας πως αυτή του η απόφαση είναι απόρροια ώριμης σκέψης και πως στόχος και σκοπός του είναι η διασφάλιση της ισονομίας και της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των ομάδων.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Βόλου ανέφερε ότι στόχος είναι να βελτιωθεί και να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα για να γίνει πιο ελκυστικό, ενώ ειπισήμανε πως πρέπει η λίγκα να απαλλαχθεί απ' όσα αρνητικά και τοξικά διαδραματίστηκαν κατά καιρούς. «Η ώρα αλλαγής έφτασε», κατέληξε.


Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανάρτησή του ο Αχιλλέας Μπέος:

Οι τελευταίες, αναμφίβολα θετικές, εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, με τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, βρίσκονται σε συμφωνία με τις αρχές και τις αξίες που υπηρετώ στον χώρο, χωρίς σκοπιμότητες και συναλλαγές, και με οδηγούν στην απόφαση να υποβάλω υποψηφιότητα για την προεδρία της Super League.

Η απόφασή μου αυτή είναι απόρροια ώριμης σκέψης και αφού συνεκτίμησα και αξιολόγησα τις ανάγκες αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν, υπό το πρίσμα της πολυετούς εμπειρίας και θητείας μου στο ποδόσφαιρο.

Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε στη διοργάνωση ενός πρωταθλήματος αντάξιου των προσδοκιών τόσο των δικών μας όσο και των φιλάθλων, απαλλαγμένο απ' όσα αρνητικά και τοξικά διαδραματίστηκαν κατά καιρούς και που μόνο κακό κάνουν στο ποδόσφαιρο, μειώνουν την κοινωνική του απήχηση και αποδοχή, αλλά και την εμπορική του αξία και εντέλει αποβαίνουν σε βάρος όσων πραγματικά το αγαπούν και το υπηρετούν.

Δεσμεύομαι να αγωνιστώ σκληρά προς την κατεύθυνση αυτή και προς τούτο ζητώ τη στήριξή σας στην υποψηφιότητά μου, με τη βεβαιότητα ότι με τη συμμετοχή όλων μας οι στόχοι μας για ένα τίμιο, ανταγωνιστικό, υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα θα ευοδωθούν. Η ώρα αλλαγής σελίδας έφθασε.