Εποχή Χοάν Πεναρόγια στη Μπαρτσελόνα! Οι φήμες που ήθελαν τον Ισπανό προπονητή να συζητά και να βρίσκεται ψηλά στη λίστα των "μπλαουγκράνα" για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας πήραν και επίσημη μορφή, με τον 55χρονο πρώην τεχνικό της Μπασκόνια να βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο που θα έχει διάρκεια δυο χρόνια και ο ίδιος να διαδέχεται τον Ρότζερ Γκριμάου ο οποίος αποτέλεσε παρελθόν μετά από έναν χρόνο στον πάγκο και κανέναν κερδισμένο τίτλο.

Στο "τιμόνι" της Μπαρτσελόνα ο Πεναρόγια

Η Μπαρτσελόνα μετά το "διαζύγιο" με τον Ρότζερ Γκριμάου έψαχνε τον αντικαταστάτη του στην τεχνική ηγεσία και τον προπονητή που θα του έδιναν τα... κλειδιά της ομάδας με στόχο τις επιτυχίες και τουτς τίλους που δεν πανηγύριστηκαν τη χρονιά που ολοκληρώθηκε όπου οι Καταλανοί έμειναν με άδεια χέρια. Ο ίδιος "ακούστηκε" όταν και οδήγησε την Ανδόρα από την τρίτη εθνική της Ισπανίας μέχρι την Liga Endesa, ενώ κορυφαίες στιγμές στην προπονητική του καριέρα ήταν οι δυο σερί κούπες του Basketball Champions League τις σεζόν 2020 και 2021.


Η συνέχεια τον βρήκε στο "τιμόνι" της Βαλένθια τη σεζόν 2021/22, ενώ το 2022/23 εργάστηκε στην Μπασκόνια που ήταν ο τελευταίος σταθμός της προπονητικής του καριέας. Ο Πεναρόγια μπορεί να μην έχει εργαστεί ξανά ως προπονητής σε ομάδα επιπέδου Euroleague ωστόσο οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα τον πιστεύουν αρκετά. Μάλιστα, στο κάρδο υπήρχαν τόσο ο Δημήτρης Ιτούδης όσο και ο Λάκοβιτς.