Το Euro 2024, που φιλοξενεί η Γερμανία, θα είναι το τρίτο στην Ιστορία με 24 ομάδες να συμμετέχουν. Η διοργάνωση που άρχισε το 1960 στο Παρίσι περιέκλειε 4 ομάδες στην τελική φάση της μέχρι το 1976, 8 έως το 1992 και 16 μέχρι το 2012. Οι 24 ομάδες έχουν ήδη χωριστεί σε έξι ομίλους των τεσσάρων και στη φάση των νοκ άουτ παιχνιδιού θα προκριθούν 16. Οι δύο πρώτες κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες. Οι τέσσερις καλύτερες πρώτες ομάδες θα αντιμετωπίσουν τις τρίτες στη φάση των "16". 

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι στο Euro 2024, και ειδικά άμα τη λήξει της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων και έως την τρίτη, θα απασχολήσουν τα ενδεχόμενα ισοβαθμιών. Επιπλέον, η μάχη για καλύτερο πλασάρισμα στην τρίτη θέση είναι αυτονόητη. Αξίζει να σωθεί ότι η πρωταθλήτρια του Euro 2016, δηλαδή η Πορτογαλία, ήταν τρίτη στον όμιλό της και προκρίθηκε στη φάση των "16" ως τρίτη καλύτερη τρίτη. 

Euro 2024: Τα κριτήρια ισοβαθμίας στους ομίλους

1. Οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια.

2. Συνολική διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια

4. Αν και πάλι προκύπτει ισοβαθμία, τότε τα πρώτα τρία κριτήρια εφαρμόζονται εκ νέου στις ομάδες που παραμένουν ισόβαθμες. Αν και τότε δεν «σπάει» η ισοβαθμία τους, τότε καθορίζεται από τα παρακάτω κριτήρια.

5. Συνολική διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου

6. Καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς των ομίλων

7. Αν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, δύο ομάδες που αναμετρώνται μεταξύ τους και έχουν ίδιους βαθμούς, την ίδια επίθεση, την ίδια άμυνα και το ματς λήξει ισόπαλο η κατάταξή τους θα καθοριστεί στα πέναλτι. Αυτό το κριτήριο ισχύει μόνο για ισοβαθμία δύο ομάδων, όχι τριπλή ή ακόμα και τετραπλή

8. Λιγότεροι πόντοι fair play σε όλα τα ματς των ομίλων. Μια κίτρινη κάρτα δίνει έναν πόντο, 3 πόντους δίνει η κόκκινη κάρτα (είτε με δύο κίτρινες είτε απευθείας κόκκινη) και τέσσερις η κίτρινη κάρτα μετά από απευθείας κόκκινη.

9. Υψηλότερη θέση στη συνολική βαθμολογία των προκριματικών του Euro 2024. Αν η σύγκριση περιλαμβάνει τη Γερμανία θα γίνει κλήρωση. Η εθνική ομάδα της χώρας που φιλοξενεί το Euro δεν έπαιξε στα προκριματικά.

Euro 2024: Πώς βγαίνουν οι καλύτεροι τρίτοι των ομίλων

1. Πόντοι.

2. Διαφορά τερμάτων.

3. Καλύτερη επίθεση

4. Περισσότερες νίκες.

5. Λιγότεροι πόντοι στο Fair Play

6. Καλύτερη θέση στη συνολική βαθμολογία των προκριματικών, με κλήρωση σε περίπτωση που είναι τρίτη η Γερμανία.