Η Εθνική Ελλάδος μετρά... αντίστροφα για τη συμμετοχή της στο Προολυμπιακό Τουρνουά το οποίο βρίσκεται προ των πυλών και θα ανοίξει αυλαία στις 2 Ιουλίου. Η "επίσημη αγαπημένη" θα διεκδικήσει την πρόκριση της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στο ΣΕΦ και οι Έλληνες είναι έτοιμοι να καταθέσουν τη ψυχή τους στο παρκέ.

Η "γαλανόλευκη" ωστόσο μετρά απουσίες αφού πέρα από τον Θανάση Αντετοκούνμπο που έχει τεθεί νοκ άουτ μετά τη ρήξη αχιλλείου, εκτός έμεινε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου που δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί και τη θέση του θα πάρει ο Λευτέρης Μαντζούκας.

Εκτός από το Προολυμπιακό Τουρνουά για την Εθνική ο Παπαπέτρου

Τις υπηρεσίες του Ιωάννη Παπαπέτρου θα στερηθεί η Εθνική Ελλάδος στο Προολυμπιακό Τουρνουά στο ΣΕΦ, με τον διεθνή φόργουορντ ο οποίος λίγο πολύ είχε προετοιμάσει τον Βασίλη Σπανούλη πως δεν θα μπορεί να τον υπολογίζει λόγω της επιβάρυνσης με το χειρουργείο που έκανε στο γόνατο το οποίο τον είχε αφήσει εκτός για δράσης.

Ως εκ τόυτου, ο ομοσονδιακός τεχνικός κάλεσε στη θέση του Παπαπέτρου τον Λευτέρη Μαντζούκα, ενώ στις αρχικές κλήσεις για την προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδας κλήθηκε και ο νεαρός Έλληνας σέντερ του Ολυμπιακού, Γιώργος Τανούλης.


Το Depth Chart της Εθνικής Ελλάδας

PG: Τόμας Γουόκαπ, Νικ Καλάθης, Μιχάλης Λούντζης, Δημήτρης Μωραΐτης
SG: Κώστας Σλούκας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος, Νεοκλής Αβδάλας
SF: Κώστας Παπανικολάου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Λευτέρης Μαντζούκας
PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Γιάννης Κουζέλογλου, Νίκος Χουγκάζ
C: Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Γιώργος Τανούλης