Η Ισπανία και η Κροατία εγκαινιάζουν τον δεύτερο όμιλο του Euro 2024, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται μαζί με τις Ιταλία και Αλβανία στο γκρουπ του... θανάτου όπως ανέφεραν οι περισσότεροι βλέποντας και τα υπόλοιπα της διοργάνωσης.

Οι "φούριας ρόχας" αν και δεν μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι στη συνέχεια ανέβασαν στροφές, ήταν απόλυτα αποτελεσματικοί στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου και πήγαν στα αποδυτήρια με το 3-0 υπέρ τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κροάτες πίεσαν, έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να μειώσουν, μέχρι να έρθει η φάση του 78ου λεπτού και το πέναλτι του Ρόδρι στον Πέτκοβιτς, με τον επιθετικό της Ντιναμό Ζάγκρεμπ να αστοχεί και το 3-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Εντυπωσιακό 20λεπτο για την Ισπανία και 3-0 για τους "φούριας ρόχας"

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ελέγχουν το χώρο του κέντρου, με τους Ισπανούς να έχουν την κατοχή αλλά να μη μπορούν να απειλήσουν μέχρι το 29ο λεπτό όπου ο Φαμπιάν Ρουίθ βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Αλβάρο Μοράτα που έκανε το 1-0 για τους "φούριας ρόχας".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d20qgqjx9iyp)
Πριν καλά καλά συνέλθει η Κροατία, οι Ισπανοί φρόντισαν να "χτυπήσουν" για δεύτερη φορά, με τον Ρουίθ αυτή τη φορά να γίνεται από πασέρ... εκτελεστής και να βάζει ένα πανέμορφο γκολ με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια μέσα από τη περιοχή, μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Λιβάκοβιτς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d20qlj5lamvl)
Η ομάδα του Ντάλιτς προσπάθησε να μειώσει στην αμέσως επόμενη φάση, αλλά αρχικά το σουτ του Μπρόζοβιτς αποκρούστηκε από τον Ουνάι Σιμόν και στη συνέχεια ο Μάιερ από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ, χάνοντας μία τεράστια ευκαιρία για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d20qo7mholcx)
Σαν να μην έφτασαν όλα αυτά, η Ισπανία "πλήγωσε" για τρίτη φορά την αντίπαλο της στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου ο Γιαμάλ - που έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία των Euro - βρήκε στη περιοχή τον Καρβαλιάλ και εκείνος με κεφαλιά έκανε το 3-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d20quolrdf55)

Έχασε τις ευκαιρίες η Κροατία με τον Ουνάι Σιμόν να της λέει διαδοχικά "όχι"

Οι Ισπανοί ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος με την ίδια ορμή σε σχέση με το πρώτο, αλλά όχι με την ίδια αποτελεσματικότητα, με τον Πέδρι να κερδίζει την μπάλα από το λάθος της άμυνας, να μοιράζει στον Γιαμάλ, αλλά ο νεαρός εξτρέμ δεν κατάφερε να κάνει το 4-0 για τους "φούριας ρόχας".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d20qx6pxwtq1)
Οι Κροάτες προσπάθησαν να μειώσουν και να μπουν ξανά στο... κόλπο της διεκδίκησης κάποιου θετικού αποτελέσματος κόντρα στην Ισπανία, αλλά η απίστευτη ευκαιρία που έχασαν είναι από εκείνες που δεν... χάνονται, με τον Ουνάι Σιμόν να λέει διαδοχικά "όχι".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d20rhyj0msnl)

Το χαμένο πέναλτι του Πέτκοβιτς και η κόκκινη(;) κάρτα που έπρεπε να δοθεί στον Ρόδρι

Στο 78ο λεπτό πήγαν να αλλάξουν τα δεδομένα της αναμέτρησης, με την Κροατία να κερδίζει το πέναλτι, στην ανατροπή του Ρόδρι στον Πέτκοβιτς, με τον Όλιβερ να μην αποβάλλει όμως τον Ισπανό ποδοσφαιριστή και τον Κροάτη επιθετικό να αστοχεί από την άσπρη βούλα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d20rm6x45b0x)

Ισπανία: Ουνάι Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Νάτσο, Κουκουρέγια, Πέδρι (60' Όλμο), Ρόδρι (87' Ζουμπιμέντι), Φαμπιάν Ρουίθ, Γιαμάλ (87' Φεράν Τόρρες), Νίκο Γουίλιαμς (68' Μερίνο), Μοράτα (67' Ογιαρθάμπαλ)

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Πόγκρασιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (65' Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Κόβασιτς (65' Σούσιτς), Μάιερ, Κράμαριτς (72' Πέτκοβιτς), Μπούντιμιρ (56' Πέρισιτς)