Η πρώτη μεταγραφική "βόμβα" του φετινού καλοκαιριού στη Super League ήχησε στα αποδυτήρια της Τούμπας! Ο ΠΑΟΚ προχωρά στην απόκτηση του Μαντί Καμαρά, ενός εκ των πλέον χαρισματικών και ποιοτικών μέσων που είδαμε να αγωνίζονται στη χώρα μας την τελευταία πενταετία.

Τι ποδοσφαιριστή θα έχει στη διάθεσή του πλέον ο Ραζβάν Λουτσέσκου; Μια… χειροβομβίδα! Αν τη διαχειριστεί σωστά, αν βρει το κουμπί της, δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι ο "Δικέφαλος του Βορρά" προσθέτει στο ρόστερ του έναν μέσο με χαρακτηριστικά ικανά να εκτοξεύσουν τους ποιοτικούς του δείκτες, τόσο ανασταλτικά, όσο και επιθετικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-c7zjzbxqpu49)

O καλός Μαντί Καμαρά μπορεί να εκτοξεύσει στο χορτάρι τον ΠΑΟΚ 

Με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια ο Μαντί Καμαρά διαθέτει ένα ολοκληρωμένο "πακέτο". "Σκυλί" όταν η ομάδα του αμύνεται, με απίθανες ικανότητες τροφοδοσίας των ακραίων επιθετικών και του σέντερ φορ σε φάσεις επιθετικού transition, με πολύ επικίνδυνο σουτ εκτός περιοχής, με αδιάκοπα τρεξίματα. Παίκτη με τα χαρακτηριστικά του 27χρονου άσου από τη Γουινέα ο ΠΑΟΚ δεν είχε στο ρόστερ του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-c8cag4n1o7i1)

Ταυτόχρονα, όμως, η ομάδα της Θεσσαλονίκης βάζει στα αποδυτήριά της μια πολύ προβληματική προσωπικότητα. Δεν είναι κακός χαρακτήρας ο Μαντί Καμαρά, κάθε άλλο. Απλά διαθέτει απίστευτη ανωριμότητα σε ότι αφορά τη λήψη αποφάσεων που αφορούν το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Κι αυτή η έλλειψη σταθερότητας στις αποφάσεις του απειλεί να τον καταστρέψει την τελευταία τριετία, περίοδος κατά την οποία η καριέρα του βρίσκεται σε διαρκή ελεύθερη πτώση.

Αντί η μεταγραφή του στη Ρόμα το καλοκαίρι του 2022 να τον εκτοξεύσει, μοιάζει να τον έχει βυθίσει σε έναν ακόμη πιο… σκοτεινό κόσμο. Σε πολύ απλά ελληνικά ο Μαντί δεν ξέρει τι θέλει από τη ζωή του και κυρίως δεν γνωρίζει πως θα το αποκτήσει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-csfbsa4tmzah)

Η δύσκολη διαχείριση του Καμαρά από τον Λουτσέσκου στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ

Αυτή θα είναι η πιο δύσκολη αποστολή που θα κληθεί να φέρει εις πέρας ο Ραζβάν Λουτσέσκου και συνολικά ο οργανισμός του ΠΑΟΚ: Να πείσουν τον Αφρικανό ότι στην Τούμπα μπορεί να βρει το περιβάλλον εκείνο που θα του επιτρέψει να κάνει όλα του τα όνειρα πραγματικότητα. Δεν είναι εύκολο να το πετύχουν. Εδώ δεν το κατάφεραν στον Ολυμπιακό που υποδέχτηκαν πιτσιρικά τον Καμαρά και του προσέφεραν ένα οικογενειακό περιβάλλον που δεν φανταζόταν ότι θα συναντούσε σε ξένη χώρα ούτε στα πιο τρελά του όνειρα.

Κι όμως, μετά την επιστροφή του από τη Ρώμη, ο Μαντί ήταν άλλος άνθρωπος στου Ρέντη. Αδιάφορος, αργούσε μέχρι και στις προπονήσεις, ξενερωμένος ενδεχομένως από την αποτυχία του (ή τη μη προσαρμογή του στην Serie A), σε κάθε περίπτωση έβγαζε επανειλημμένα τα στελέχη των "ερυθρόλευκων" από τα ρούχα τους.

Γι’ αυτό και αρχές Φεβρουαρίου ο Καμαρά υποβιβάστηκε στη β’ ομάδα και ουσιαστικά ολοκλήρωσε άδοξα την καριέρα του στην ομάδα που τον έφερε πιτσιρικά στη χώρα μας από τη Γαλλία.

Προσέξτε: Ο υποβιβασμός του Καμαρά από την πρώτη ομάδα πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που ο Ολυμπιακός βρισκόταν ακόμη σε αγωνιστική κρίση (πριν την άφιξη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ) με περιορισμένες επιλογές στη μεσαία γραμμή και ο παραγκωνισμός ενός τόσο ποιοτικού ποδοσφαιριστή ενδεχομένως να φάνταζε με πολυτέλεια στα μάτια αρκετών.

Τόσο απαράδεκτη ήταν όμως η συμπεριφορά του εντός και εκτός Ρέντη με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη απόφαση να μοιάζει με μονόδρομο. Να έχει λειτουργήσει το τελευταίο πεντάμηνο ως "φροντιστήριο" για τον Αφρικανό και να τον έχει βοηθήσει να προσγειωθεί και με τα δύο του πόδια στο έδαφος; Μόνο ο χρόνος θα μας δώσει την απάντηση για τον ποιον… Καμαρά έχει αποκτήσει ο ΠΑΟΚ. Τον παικταρά των πρώτων του ετών στον Πειραιά, ή τον "κακομαθημένο" ποδοσφαιριστή της τελευταίας τριετίας;

* To κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή".