H Ολλανδία αντιμετώπισε την Πολωνία στην πρώτη αγωνιστική του τετάρτου ομίλου του Euro 2024, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τη νίκη που θα τους δώσει προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, γνωρίζοντας πως στον όμιλο υπάρχουν ακόμη η Αυστρία και η Γαλλία.

Οι "οράνιε" ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση, αλλά οι Πολωνοί ήταν εκείνοι προηγήθηκαν κόντρα στη ροή του αγώνα στο 16ο λεπτό, με τους Ολλανδούς να ισοφαρίζουν τελικά με γκολ του Χάκπο λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Βάουτ Βέγκχορστ όμως το... ξανάκανε στο υψηλότερο επίπεδο διεθνούς διοργάνωσης, αυτή τη φορά για το Euro 2024.

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά το παροιμιώδες γκολ του με την Αργεντινή, στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, και το μνημειώδες "κε μίρας μπόμπο" που φώναξε ο Λιονέλ Μέσι στη μικτή ζώη, ο Ολλανδός φορ έβαλε, ελάχιστα λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι με την Πολωνία για την πρώτη αγωνιστική του τετάρτου ομίλου, το γκολ της νίκης 2-1.

Αιφνιδίασε η Πολωνία - Ισοφάρισε και έχασε πολλές ευκαιρίες για γκολ η Ολλανδία

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ολλανδία να έχει τον έλεγχο των κινήσεων στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, χάνοντας μάλιστα σπουδαίες ευκαιρίες με τον Χάκπο στο δεύτερο λεπτό και τον Ρέιντερς λίγο αργότερα για να προηγηθούν στο σκορ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d21gu5lwyo5d)
Ο νόμος του ποδοσφαίρου αναφέρει πως όταν χάνει κάποιος τις ευκαιρίες, τρώει στο τέλος το γκολ. Κάτι τέτοιο συνέβη και στην περίπτωση των "οράνιε" που είδαν την Πολωνία να σκοράρει στην πρώτη της επικίνδυνη φάση στον αγώνα, με τον Μπούκσα να εκμεταλλεύεται την εκτέλεση κόρνερ του Ζιελίνσκι στο 16ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d21h1t0g8ch5)
Οι Ολλανδοί δεν το έβαλαν κάτω και έψαξαν γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης, αλλά η αστοχία τους συνεχιζόταν με τον Βίρτζιλ Βαν Ντάικ να έχει την ευκαιρία, αλλά ο τερματοφύλακας της Πολωνίας του είπε "όχι", ενώ ο Μέμφις Ντεπάι λίγο αργότερα αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d21h3waputi1)
Το γκολ τελικά δεν άργησε να έρθει, με τον πιο δραστήριο παίκτη των "οράνιε", τον Κόντι Χάκπο, ο οποίος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή των Πολωνών και μ' ένα δυνατό σουτ το οποίο κόντραρε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σέζνι που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d21h6r84daup)
Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Ντεπάι βρέθηκε μία ανάσα από το 2-1, αλλά για ακόμη μία φορά αστόχησε από πλεονεκτική θέση να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του στο τέλος του πρώτου 45λεπτου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d21hdtsl5sj5)

Χρυσός σκόρερ ο Βέγκχορστ και μεγάλη νίκη για την Ολλανδία

Οι Πολωνοί μπήκαν πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, μη αφήνοντας τους Ολλανδούς να απειλήσουν όπως στο πρώτο μέρος, με τους "οράνιε" το μόνο που προσπαθούν να κάνουν είναι να απειλούν με ατομικές ενέργειες του Χάκπο ή του Σίμονς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d21hrmdrmxs1)
Για να φτάσουμε στην πρώτη σπουδαία ευκαιρία του δευτέρου μέρους, έπρεπε το χρονόμετρο να δείξει το 65ο λεπτό, με την Ολλανδία να χάνει την ευκαιρία να προηγηθεί με τον Ντάμφρις ο οποίος βρέθηκε δύο φορές σε απόσταση βολής, αλλά αστόχησε

Εκείνος που για ακόμη φορά όμως σε μεγάλη διοργάνωση έδωσε τη λύση για την Ολλανδία ήταν ο Βάουτ Βέγχορστ, με τον επιθετικό της Χοφενχάιμ να εκμεταλλεύεται την κόντρα και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να κάνει το 2-1 για την ομάδα του. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d21i1pomyfht)
Οι Πολωνοί παρά το γεγονός πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 83ο λεπτό, έψαξαν τον τρόπο να απαντήσουν, αλλά έχασαν διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση έξι λεπτά αργότερα, με τον τερματοφύλακα της Ολλανδίας να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d21j1uqb8psh)

Πολωνία: Σέζνι, Μπένταρεκ, Σαλαμόν (87' Μπερεζίνσκι), Κίβιορ, Φρανκόφσκι, Ζιελίνσκι (78' Πιοτρόφσκι), Ρόμαντσουκ (55' Σλιζ), Ζαλέφσκι, Ουρμπάνσκι (55' Σφιντέρσκι), Ντ. Σιμάνσκι (46' Μοντέρ), Μπούκσα

Ολλανδία: Φερμπρούγκεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ (87' Βαν Ντεν Βεν), Σχάουτεν, Ρέιντερς, Φιρμαν (62' Βαϊνάλντουμ), Σίμονς (62' Μάλεν), Χάκπο (81' Φρίμπονγκ), Ντεπάι (81' Βέγκχορστ)