Ο Ολυμπιακός νίκησε 33-29 την ΑΕΚ στον πέμπτο τελικό της Handball Premier και κατέκτησε το τέταρτο πρωτάθλημά του. Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν μπροστά στον κόσμο τους, που γέμισε το κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης. Οι δύο αρχηγοί, Πέτρος Κανδύλας και Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης, σήκωσαν μαζί το τρόπαιο του πρωταθλήματος. 

Ο Σάββας Σάββας, αρχισκόρερ του Ολυμπιακού, πήρε το βραβείο του MVP. Ο σπουδαίος 27χρονος ίντερ δικαιώθηκε, όχι μόνο για την ποιότητά του αλλά και, για την οδυνηρή στιγμή που βίωσε στο δεύτερο τελικό του European Cup επί της Βαλούρ. Ο Σάββας είχε χάσει το πέναλτι στο ΣΕΦ με το οποίο οι Ισλανδοί κατέκτησαν τον ευρωπαϊκό τίτλο. 

olympiakos_aek_handball_premier_aponomi3
olympiakos_aek_handball_premier_aponomi2
olympiakos_aek_handball_premier_aponomi1
olympiakos_aek_handball_premier_aponomi
olympiakos_aek_handball_premier_aponomi11
olympiakos_aek_handball_premier_aponomi10
olympiakos_aek_handball_premier_aponomi9
olympiakos_aek_handball_premier_aponomi8
olympiakos_aek_handball_premier_aponomi7
olympiakos_aek_handball_premier_aponomi6
olympiakos_aek_handball_premier_aponomi5
olympiakos_aek_handball_premier_aponomi4



Αυτό αποτελεί τρόπον τινά αδικία, αν αναλογιστεί κάποιος ότι ήταν ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Το βραβείο του MVP μπορεί να μη λυτρώνει, αλλά εν πάση περιπτώσει αποτελεί δυνητικά αντίδοτο για εκείνη τη στιγμή.

Δικαίωση αποτελεί το τρόπαιο και για τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλη Κουντούρη, αυτό το τρόπαιο, τη 13η σεζόν του ως επικεφαλής του συλλόγου. Η διαχείρισή του έχει καταστήσει τον Ολυμπιακό τουλάχιστον ανταγωνιστικό και συνήθως κραταιό σε όλα τα σπορ. 


Ολυμπιακός ΣΦΠ/Ομ. Ξυνή - Α.Ε.Κ. | 5ος Τελικός, Handball Premier 2023/24