Η Ρουμανία αντιμετώπισε την Ουκρανία στην πρεμιέρα του πέμπτου ομίλου του Euro 2024, με τις δύο ομάδες να γνωρίζουν πολύ καλά πως πρόκειται για... τελικός της δεύτερης θέσης, με το Βέλγιο να είναι το μεγάλο φαβορί και τη Σλοβακία από την άλλη να είναι επικίνδυνη αλλά χωρίς βάθος στο ρόστερ της. 

Οι Ουκρανοί ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα, αλλά είδαν τον Στάντσιου να πετυχαίνει ένα απίστευτο γκολ εκτός περιοχής και να βάζει τους Ρουμάνους μπροστά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο μέρος άνηκε ολοκληρωτικά στην ομάδα των Ρουμάνων που μέσα σε πέντε λεπτά έβαλαν δύο ακόμη γκολ και πανηγύρισαν με 3-0 την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση.

Η Ρουμανία εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Ουκρανίας και προηγείται στο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν το νού τους στα μετόπισθεν, με το πρώτο 20λεπτο να κυλάει χωρίς καμία αξιόλογη φάση στις δύο εστίες. Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στην Ουκρανία, με τον Ντόβνικ να βλέπει τη μπάλα μπροστά του, να σουτάρει με δύναμη αλλά η κατάληξη ήταν απογοητευτική.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22bkz7pmld5)
Την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία αντιθέτως η Ρουμανία τη μετουσίωσε σε γκολ, με τον Στάντσιου να εκμεταλλεύεται το δώρο του Λούνιν που έδιωξε άτσαλα και μ' ένα απίστευτο σουτ εκτός περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώρια αντίδρασης στο τερματοφύλακα στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22bubwzzldl)
Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να βρουν ευκαιρίες να ισοφαρίσουν, αλλά στην μεγαλύτερη φάση τους στο πρώτο 45λεπτο είδαν τον Ντραγκούσιν να αστοχεί για λίγο από το τέρμα της ομάδας του, με την Ρουμανία να γλιτώνει το αυτογκόλ για λίγα εκατοστά στο 36ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22c4omiqqmp)
Η ψυχολογία ήταν στα ύψη για τους Ρουμάνους που λίγο έλειψαν να βρουν και δεύτερο γκολ, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατήρι. Ο σκόρερ εκτέλεσε το κόρνερ απευθείας, με τη σέντρα σουτ του να καταλήγει στο δοκάρι του τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης που δεν είχε υπολογίσει σωστά ούτε αυτή τη φάση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22c6iw65lep)

Πάρτι της Ρουμανίας στο δεύτερο ημίχρονο και άνετη επικράτηση

Η Ρουμανία μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με απίστευτο ρυθμό και εκμεταλλεύτηκε σε ακόμη μία φάση την αστάθεια του Λούνιν, με τον τερματοφύλακα της Ουκρανίας να αντιδράει λανθασμένα στο σουτ του Μάριν εκτός περιοχής και το σουτ κατέληξε στα δίχτυα, για το 2-0 των Ρουμάνων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22cb9i30t89)
Πριν καλά καλά συνέλθουν οι Ουκρανοί, οι Ρουμάνοι βρήκαν και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με τον επιθετικό της Γκαζιαντέπ να χρίζεται σκόρερ στο 57ο έβδομο λεπτό. Ο Ντράγκους εκμεταλλεύτηκε την πολύ ωραία συρτή σέντρα σουτ του Μαν και με κοντινή προβολή έκανε τρία τα τέρματα για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22cuns2vvjd)
Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να μειώσουν σε δύο περιπτώσεις, αλλά η κατοχή που είχαν ήταν ανούσια, με τους Ρουμάνους να παίρνουν μία πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια τους στη διοργάνωση, αποκτώντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης σε σχέση με τους αντιπάλους τους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22dc12fby4h)


Ρουμανία: Νίτα, Ράτιου, Ντράγκουσιν, Μπούρτσα, Μπάνκου, Μ. Μάριν (75' Ρας), Μαν (62' Χάτζι), Ρ. Μάριν, Στάντσιου, Κομάν (62' Μιχάιλα), Ντράγκους(75' Πούσκας)

Ουκρανία: Λούνιν, Κονόπλια (72' Τίμτσικ), Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Ζιντσένκο, Στεπανένκο (62' Μπράζκο), Σαραπένκο (62' Γιάρεμτσουκ), Τσιγγάνοφ (62' Γιαρμολένκο) , Σουντάκοφ (83' Μαλινόφσκι), Μούντρικ, Ντόβνικ