Η σφραγίδα στη μετακίνηση του Εζεκιέλ Πόνσε από την ΑΕΚ στη Χιούστον Ντάιναμο, ομάδα του MLS, ήρθε και επισήμως έπειτα από την ανάρτηση της ΠΑΕ. Ο Αργεντινός επιθετικός αποτελεί παρελθόν, όχι, ωστόσο, δίχως να αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στο εμπορικό status quo του κλαμπ. Ο Πόνσε έγινε η ακριβότερη πώληση στην Ιστορία της ΑΕΚ. Δεν υπάρχει καν σύγκριση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, με τα 5 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε η Σέλτικ το 2020, για να αποκτήσει τον Βασίλη Μπάρκα. Το ποσό φέρεται σχεδόν διπλάσιο. 

ΑΕΚ, μεταγραφές: Ο αντικαταστάτης

Η ΑΕΚ δεδομένα ψάχνει τον αντικαταστάτη του. Το ενδιαφέρον για τον Μπρούνο Πέτκοβιτς, μάλλον είναι υπαρκτό. Ο Αργεντινός, που επέστρεψε πέρυσι στην ΑΕΚ, η οποία δαπάνησε 3,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει από την ισπανική Έλτσε, έχει φορέσει την κιτρινόμαυρη 81 φορές και φεύγει έχοντας πετύχει 37 γκολ και δώσει τέσσερις ασίστ. Ο 27χρονος στράικερ έβαλε 16 φέτος. Είχε σκοράρει 21 φορές τη σεζόν 2018-19, ενώ τότε έδωσε και όλες τις τελικές πάσες του. 


Ο Πόνσε φεύγει και η ΠΑΕ ΑΕΚ τον αποχαιρέτησε λακωνικά, αλλά και συναισθηματικά, στο δεύτερο ενικό: "Έκι, σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας σου".