Σύμφωνα με την Defensa Central, ιστοσελίδα η οποία ασχολείται αποκλειστικά με τα θέματα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει αποκτήσει προβάδισμα για την απόκτηση του Σερτζ Ιμπάκα, τουλάχιστον στο οικονομικό επίπεδο. Ο Κονγκολέζος, που έχει παίξει στην εθνική Ισπανίας στις αρχές της προηγούμενης 10ετίας, θα κάνει ένα... ονειρικό δίδυμο στη ρακέτα με τον Ματίας Λεσόρ και στο Μαρούσι φαίνεται ότι δεν κάνουν δεύτερες σκέψεις. 

Οι Ισπανοί αναφέρουν πως, την ώρα που ο 34χρονος σέντερ αρνείται ότι έχει κλείσει στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Παναθηναϊκός τού κάνει πρόταση με σχεδόν τα διπλάσια χρήματα. Συγκεκριμένα, οι "πράσινοι" τού δίνουν, πάντα με βάση το δημοσίευμα, δύο εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Η "βασίλισσα", από την άλλη, μπορεί να φτάσει το πολύ στο 1,2 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο. 

Παναθηναϊκός AKTOR: Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει να έχει το πλεονέκτημα για την παραμονή του Μάριο Χεζόνια, δεν νιώθει σίγουρη για τον Ιμπάκα. 

Η Defensa Central αναφέρει: "Ο Σερτζ Ιμπάκα ήταν ο στόχος για την αντικατάσταση του Βενσάν Πουαριέ, όμως ο Παναθηναϊκός, που δεν κατάφερε να πάρει τον Μάριο Χεζόνια, έχει προχωρήσει σε πρόταση στον Ιμπάκα την οποία η Ρεάλ δεν μπορεί να ματσάρει. Αυτή η πρόταση είναι για συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών, με αποδοχές δύο εκατομμυρίων ετησίως. Στη Ρεάλ φοβούνται τα χειρότερα καθώς σκόπευαν να προσφέρουν μονοετές συμβόλαιο με option για ακόμα μία σεζόν αντί ενός καθαρού ποσού που θα φτάνει το 1.1-1.2 εκατομμύρια ευρώ στην καλύτερη των περιπτώσεων. Η προτεραιότητα του Ιμπάκα ήταν να παίξει στη Ρεάλ, όμως η σφήνα του Παναθηναϊκού είναι κάτι που δεν το περίμενε".