Η Premier League έκανε γνωστό όλο το πρόγραμμα της νέας αγωνιστικής σεζόν με την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, στην πρεμιέρα της, να αντιμετωπίζει εκτός την Τσέλσι στο πρώτο ντέρμπι.

Η Λίβερπουλ με τον Άρνε Σλοτ πλέον στον πάγκο της θα ξεκινήσει στην Premier League της σεζόν 2024-25 από την έδρα της νεοφώτιστης Ίπσουϊτς. Όσο για την Άρσεναλ υποδέχεται την Γουλβς.

Αναλυτικά η πρώτη αγωνιστική της Premier League

Παρασκευή (16/08)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ

Σάββατο (17/08)
Ίπσουιτς-Λίβερπουλ
Άρσεναλ-Γουλβς
Έβερτον-Μπράιτον
Νιουκάστλ-Σαουθάμπτον
Νότιγχαμ Φόρεστ-Μπόρνμουθ
Γουέστ Χαμ-Αστον Βίλα

Κυριακή (18/08)
Μπρέντφορντ-Κρίσταλ Πάλας
Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκινάει με την Φούλαμ έχοντας τον Τεν Χαγκ κανονικά στον πάγκο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Φούλαμ κι ενώ θα περίμενε κανείς πως θα είχε νέο τεχνικό στον πάγκο. αυτό δεν συνέβη. Ο Έρικ Τεν Χάγκ έμεινε στην τεχνική ηγεσία, με τον ίδιο να δηλώνει για την ανατροπή δεδομένων και τη συμφωνία για υπογραφή νέου συμβολαίου:

"Η διοίκηση του συλλόγου ήρθε σε μένα ενώ ήμουν σε διακοπές στην Ίμπιζα. Εμφανίστηκαν ξαφνικά στο κατώφλι της πόρτας μου και μου είπαν ότι ήθελαν να συνεχίσουν μαζί μου. Ήταν μια ταραχώδης σεζόν. Ποτέ δεν υπήρξε βαρετή στιγμή".

Και όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» συζήτησαν εν τω μεταξύ και με άλλους, απάντησε:

"Όπως σε κάθε οργανισμό, είναι συνετό να αξιολογούμε. Το ίδιο έκανε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο νέος ιδιοκτήτης είναι νέος στο ποδόσφαιρο, έχει πάρει το χρόνο του. Μίλησαν με τον Τόμας Τούχελ, αλλά αντιλήφθηκαν ότι έχουν ήδη τον καλύτερο προπονητή".

Οι ημερομηνίες των ντέρμπι της Premier League

Στο μεταξύ μετά το Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι, το αμέσως επόμενο ντέρμπι είναι το κλασικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ στις 31 Αυγούστου

Οι ημερομηίες των ντέρμπι

31 Αυγούστου: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ vs Liverpool
14 Σεπτεμβρίου: Τότεναμ-Άρσεναλ
7 Δεκεμβρίου: Έβερτον-Λίβερπουλ
14 Δεκεμβρίου: Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
4 Ιανουαρίου: Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
14 Ιανουαρίου: Άρσεναλ-Τότεναμ
2 Απριλίου: Λίβερπουκ-Έβερτον
5 Απριλίου: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι