Ίδρωσε αλλά τα κατάφερε η Πορτογαλία και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Euro 2024 καθώς επικράτησε με 2-1 της Τσεχίας φτάνοντας στο νικητήριο γκολ με τον Κονσεϊσάο στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Πορτογαλία πήρε εξ αρχής την πρωτοβουλία στο ματς και ήταν αυτή που πάλεψε περισσότερο για το γκολ με τους Τσέχους να έχουν περισσότερο σε αμυντικό ρόλο σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο.

Ο Ρονάλντο πλησιάσει στο γκολ στο 32ο λεπτό όταν πλάσαρε αλλά ο γκολκίπερ της Τσεχίας τον σταμάτησε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d23e91pw4f7l)

Στο 46’ πάλι ο Ρονάλντο ήταν αυτός που μπήκε στην περιοχή, κοντρόλαρε άψογα, έκανε το σουτ με το αριστερό αλλά ο Στάνεκ μπλόκαρε.

Το ημίχρονο έληξε χωρίς γκολ με την Πορτογαλία να έχει τις προσπάθειες γι’ αυτό απέναντι στην Τσεχία, η οποία δεν είχε καν τελική.

Πορτογαλία και Τσεχία, κράταγαν τα γκολ για το δεύτερο ημίχρονο

Στο 52ο λεπτό ο Μπερνάρντο Σίλβα απείλησε από αριστερά, σούταρε αλλά δεν βρήκε στόχο.

Δέκα λεπτά αργότερα η Τσεχία στην πρώτη τελική της πανηγύρισε το γκολ. Ο Πρόβοντ ήταν αυτός που σούταρε με το δεξί για να δει τη μπάλα αρχικά στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στα  δίχτυα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d23ea0gl3qzd)

Η αντίδραση της Πορτογαλίας δεν άργησε να έρθει. Στο 69΄ο Μπέντες πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα να φτάνει στον Ρονάλντο και ο Στάνεκ στην προσπάθεια του να διώξει την έστειλε στον Χράνετς ο οποίος με αυτογκόλ ισοφάρισε.  

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d23ffj3eofsp)

Στο 78’ νεά προσπάθεια του Βιτίνια, ο Στάνεκ έδιωξε πάλι σε κόρνερ.

Στο 88’ σε σέντρα από δεξιά, ο Ρονάλντο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ο Ζότα στην επαναφορά την έστειλε στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς το VAR υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Ρονάλντο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d23fikghvaw9)

Η λύτρωση για την Πορτογαλία ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ του Κονσεϊσάο από κοντά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d23fy15k1p9d)
Η Πορτογαλία πήρε το πολύτιμο τρίποντο και προβάδισμα στη μάχη της πρόκρισης.