Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας που του έδωσε και εισιτήριο για το Europa League ξεκινώντας από τον δεύτερο προκριματικό. Μάλιστα το μεσημέρι θα γίνει και η κλήρωση σρτα γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας.

Σε αυτό το πλαίσιο η UEFA έκανε γνωστό και το υπογκρουπ που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός μειώνοντας τους πιθανούς του αντιπάλους. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί 25 Ιουλίου και η ρεβάνς την 1η Αυγούστου.

Αναφορικά με την κλήρωση του Europa League, η οποία θα ξεκινήσει στις 14:00, ο Παναθηναϊκός δεν χαμογέλασε αφού στους πιθανούς αντιπάλους είναι η Μπράγκα. Οι άλλες είναι οι Ριέκα από την Κροατία και οι νικητές των ζευγαριών της Σέριφ Τίρασπολ με τη Ζίρα και της Μπότεφ Πλόβντιβ με τη Μάριμπορ.

Αν η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, τότε θα παίξει το πρώτο ματς του 3ου προκριματικού γύρου το διήμερο 8-9 Αυγούστου και το δεύτερο στις 15 του ίδιου μήνα.

Σε ενδεχόμενη πρόκριση του Παναθηναϊκού στα playoffs του Europa League, τότε θα αγωνιστεί στις 22-23 και στις 29-30 Αυγούστου με έπαθλο ένα «εισιτήριο» για τη φάση των ομίλων.

Αναλυτικά το υπογκρούπ του Παναθηναϊκού:


Ισχυροί
Μπράγκα (Πορτογαλία)
Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία) - Ζίρα (Αζερμπαϊτζάν)
Ριέκα (Κροατία)
Μπότεφ Πλόβντιβ (Βουλγαρία) - Μάριμπορ (Σλοβενία)

Ανίσχυροι
Παναθηναϊκός
Μακάμπι Πετάχ Τίκβα (Ισραήλ)
Έλφσμποργκ (Σουηδία) - Πάφος (Κύπρος)
Πακσί (Ουγγαρία) - Κορβινούλ (Ρουμανία)