Η ΑΕΚ κατέλαβε την 2η θέση στο πρωτάθλημα της Super League κι έτσι πήρε εισιτήριο για το Conference League, το οποίο κατέκτησε ο Ολυμπιακός και θα ξεκινήσει τις προσπάθειες της από τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Η κλήρωση του Conference League θα διεξαχθεί στις 15:00 στα γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας. Έγινε γνωστό και το υπογκρουο όπου μεταξύ των υποψήφιων αντιπάλων είναι η γνωστή στην «Ένωση», Βελέζ από τη Βοσνία, την οποία είχε αντιμετωπίσει στα προκριματικά του Conference League το 2021.

Μάλιστα η εμπειρία για την ΑΕΚ ήταν οδυνηρή αφού είχε αποκλειστεί από την Βελέζ Μόσταρ και είχε γίνει μεγάλος ντόρος τότε. Στη ρεβάνς που έγινε στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ νίκησε 1-0 με γκολ του Πέτρου Μάνταλου στο 90'+8. Ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και το ματς πήγε στην παράταση. Δεν άλλαξε κάτι εκεί και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, όπου η Βελέζ επικράτησε 3-2, με τον Αραούχο να χάνει το καθοριστικό πέναλτι της Ένωσης.

Από εκεί και πέρα, ο «Δικέφαλος» θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα αποκλειστεί από το ζευγάρι Μπότεφ Πλόβντιφ (Βουλγαρία)-Μάριμπορ (Σλοβενία), που είναι υποψήφιο και για τον Παναθηναϊκό στην αντίστοιχη κλήρωση για το Europa League.

Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ


6ο υπογκρούπ

Ισχυροί
Τζουγκάρντεν (Σουηδία)
Βιτόρια (Πορτογαλία)
ΑΕΚ (Ελλάδα)
Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα (Ρουμανία)
Ζυρίχη (Ελβετία)

Αδύναμοι

Βελέζ Μόσταρ (Βοσνία)-Ίντερ Κλουμπ ντ' Εσκάλδες (Ανδόρα)
Φλοριάνα (Μάλτα)-Σοτσετά Πολισπορτίβα Τρε Πέννε (Σαν Μαρίνο)
Προγκρές Νίντερκορν (Λουξεμβούργο)
Μπότεφ Πλόβντιφ (Βουλγαρία)-Μάριμπορ (Σλοβενία)
Σέλμπουρν (Ιρλανδία)-Σεντ Τζόζεφς ΦΚ (Γιβραλτάρ)