Η Πορτογαλία τα... χρειάστηκε στην πρεμιέρα της με την Τσεχία στο Euro 2024. Μπορεί να νίκησε με 2-1 ωστόσο το... χρυσό γκολ το πέτυχε στις καθυστερήσεις. Σκόρερ ήταν ο Φρανσίσκο Κονσεϊσσάο ο οποίος έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ.

Ο Φρανσίσκο είναι γιος του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, πρώην πλέον τεχνικού της Πόρτο, ο οποίος έχει φορέσει με επιτυχία την φανέλα του ΠΑΟΚ. Μάλιστα ο 21χρονος εξτρέμ, που είναι ένα από τα μεγάλα ταλέντα της Πορτογαλίας, πριν από μερικά χρόνια είχε αποκαλύψει ότι μεγάλωσε βλέποντας ΠΑΟΚ, καθώς εκεί αγωνιζόταν ο πατέρας του, που για εκείνον αποτελεί το... πρότυπο του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d23g3jd3n6tl)
Έκανε ντεμπούτο στα 18 του με την πρώτη ομάδα της Πόρτο και έγινε ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής των «Δράκων» που αγωνίστηκε με τη φανέλα της σε αγώνα του UEFA Champions League.

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο το πρώτο διάστημα της παραμονής στον ΠΑΟΚ δεν είχε μαζί την γυναίκα και τα τέσσερα αγόρια τους. Το καλοκαίρι του 2009, όταν ανανέωσε, τους έφερε όλους στη Θεσσαλονίκη. Ο μικρούλης Φρανσίσκο που ήταν μόλις 7 ετών κλωτσούσε την μπάλα κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί στα γήπεδα «Champions» του διευθυντή των τμημάτων υποδομής του «Δικεφάλου», Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου.

Ουσιαστικά είχε την πρώτη καλή επαφή με την μπάλα στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Και τώρα είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα, έχοντας βάλει και σημαντικό γκολ για την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας.