Το αποτέλεσμα της κλήρωσης του β' προκριματικού γύρου του Europa League θα καθόριζε το βαθμό δυσκολίας της προσπάθειας του Παναθηναϊκού να εξασφαλίσει θέση στο νεοσύστατο League Stage μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης (είτε του Europa, είτε του Conference League). Οι "πράσινοι" ήξεραν από το πρωί της Τετάρτης ότι είχαν τρεις δρόμους να ακολουθήσουν. 

Έναν εξαιρετικά δύσκολο (αυτόν που θα τους έφερνε αντίπαλους με την πολύ ισχυρή Μπράγκα από την Πορτογαλία για δεύτερο διαδοχικό καλοκαίρι) το οποίο θα τους υποχρέωνε να αποκλείσουν μια εξαιρετική ομάδα, αλλά στη συνέχεια θα γνώριζαν ότι θα ήταν ισχυροί στις υπόλοιπες καλοκαιρινές κληρώσεις. 

Έναν δρόμο... μεγάλης ευκαιρίας (αυτόν που θα καλούσε την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο να αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Σέριφ - Ζίρα) ο οποίος θα έδινε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό σε περίπτωση πρόκρισης να τοποθετηθεί ισχυρός στις επόμενες κληρώσεις του γ' προκριματικού γύρου και των playoffs. 

Και έναν σχετικά βατό δρόμο στον β' προκριματικό (με αντίπαλο είτε την κροατική Ριέκα, είτε το νικητή του ζευγαριού Μπότεφ - Μάριμπορ) που όμως θα δυσκόλευε πολύ την παιρετέρω ευρωπαική πορεία των "πράσινων" καθώς θα σήμαινε ότι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ισχυρούς αντιπάλους στις επόμενες κληρώσεις, ως "αδύναμοι". 

Ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο Μπότεφ ή Μάριμπορ 

Τελικά ο Παναθηναϊκός επέλεξε το τρίτο μονοπάτι καθώς θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Μπότεφ - Μάριμπορ. Βατή κλήρωση για τον β' προκριματικό, αλλά και οριστικοποίηση της παρουσίας των "πράσινων" στο γκρουπ των "αδυνάτων" στις επόμενες κληρώσεις, γεγονός που θα δυσκολέψει το δρόμο προς τους ομίλους είτε του Europa, είτε του Conference League στους επόμενους προκριματικούς γύρους. 

Ο Παναθηναϊκός θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ στις 25 Ιουλίου και θα κληθεί να ταξιδέψει εκτός έδρας στη ρεβάνς της 1ης Αυγούστου.