Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να υλοποιεί τα πλάνα του αναφορικά με τη νέα σεζόν και σε αυτά δεν βρίσκεται ο Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος από σήμερα και επίσημα αποτελεί παρρελθόν.

Ήταν κάτι που ακούγονταν το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τον Κάνααν, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ερυθρό Αστέρα. Ο Ολυμπιακός, με βάση και το πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα, δεν προχώρησε σε ανανέωση του συμβολαίου του Αμερικανού γκαρντ.

"Σε ευχαριστούμε για την πίστη, την σκληρή δουλειά και την αφοσίωση στον οργανισμό του Ολυμπιακού. Σου ευχόμαστε καλή τύχη στο επόμενο βήμα της καριέρας σου", ανέφερε το σχετικό μήνυμα του Ολυμπιακού για τον Κάνααν.



Ο 33χρονος άσος αγωνίστηκε για δύο χρόνια με τους Πειραιώτες, ερχόμενος από την Γαλατάσαραϊ, για να κερδίσει μαζί τους ένα πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα και ισάριθμα Σούπερ Καπ, αλλά μένοντας μακριά από την ευρωπαϊκή διάκριση.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Ολυμπιακύ, ήρθε αυτή του Ερυθρού Αστέρα, να επισημοποιήσει την μεταγραφή του Κάνααν.  Μάλιστα, η προαναγγελία της μεταγραφής του ήρθε μέσα από ένα βίντεο, όπου οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα τραγουδούν σύνθημα του Ολυμπιακού και ανεμίζουν σημαίες με το σήμα των Πειραιωτών.



Τα φετινά στατιστικά του Κάνααν με τον Ολυμπιακό στην Euroleague

Στον δρόμο του Ολυμπιακού μέχρι την 3η θέση της Ευρωλίγκας 2023/24, ο έμπειρος πρώην ΝΒΑερ ολοκλήρωσε την χρονιά με 11,1 πόντους, 1,4 ασίστ, 1,2 ριμπάουντ και με το εκπληκτικό 42,5% πίσω από τα 6,75μ. ανά 23 λεπτά συμμετοχής σε 41 παιχνίδια.

Highlights της σεζόν για τον ίδιο, οι 31 πόντοι επί της Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ με 9/14 τρίποντα, αλλά και η 27άρα επί της Φενέρ, στο τελευταίο και κρίσιμο ματς της regular season.

Ο Ολυμπιακός κινείται για τον Ντόρσεϊ


Ωστόσο, όπως και στη σειρά των playoffs με την Μπαρτσελόνα, όπου μέτρησε μόλις 6,6 πόντους μ.ο., σε αρκετά παιχνίδια της σεζόν είχε αυξομειώσεις στην απόδοσή του. Ενδεικτικό είναι πως στα 20 από τα 41 ματς, έμεινε κάτω από τους 10 πόντους, ενώ στα 15 από αυτά πέτυχε λιγότερους από 7 πόντους.

Αναφορικά με την θέση που αφήνει κενή ο Ολυμπιακός ααναμένεται να την καλύψει με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ήταν και αυτόν τον οποίο, ουσιαστικά, αντικατέστησε ο Κάνααν με την έλευση του στους ερυθρόλευκους. Τώρα δεν αποκλείεται να γίνει το αντίθετο και ο Ντόρσεϊ να φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα.