Για την ΑΕΚ το αποτέλεσμα της κλήρωσης του β' προκριματικού γύρου του Conference League αναμενόταν με ενδιαφέρον μόνο για... τουριστικούς λόγους, άντε και για να ικανοποιηθεί το αίσθημα της εκδίκησης που θα συνόδευε μια ενδεχόμενη ρεβάνς με τη Βελέζ Μόσταρ μετά από το επώδυνο σοκ του αποκλεισμού της "Ένωσης" από τους Βόσνιους το καλοκαίρι του 2022. 

Και πράγματι η κληρωτίδα έφερε στο δρόμο των "κιτρινόμαυρων" την ομάδα που πριν από δύο χρόνια τους είχε υποχρεώσει σε έναν από τους επώδυνους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς. Τυπικά η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Βελέζ Μόσταρ - Εσκάλδες (μιας παντελώς άσημης ομάδας από την Ανδόρα) και σχεδόν... δεδομένα θα βρει τους Βαλκάνιους στο δρόμο της.  

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα απέναντι στη Βελέζ δεν έχει σχέση με το... 2022

Η τωρινή ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα, πάντως, δεν δείχνει διατεθειμένη να επιδείξει ανάλογες τάσεις αυτοχειρίας και έτσι η παρουσία της στην κλήρωση του γ' προκριματικού γύρου του Conference League φαντάζει σχεδόν ως δεδομένη. 

Οι "κιτρινόμαυροι" θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι στις 25 Ιουλίου στην "Opap Arena" και θα ταξιδέψουν την 1η Αυγούστου στη Βοσνία, αν και υπάρχει περίπτωση αλλαγής των εδρών καθώς στις 25 Ιουλίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα και η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη νικήτρια του ζευγαριού Μπότεφ - Μάριμπορ.