Η Κροατία μετά το σοκ του πρώτου αγώνα και το 3-0 κόντρα στην Ισπανία, αντιμετώπισε στη δεύτερη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου την Αλβανία που αν και ηττήθηκε με 2-1 από την Ιταλία στην πρεμιέρα της έδειξε πως μπορεί να κάνει τη ζημιά στους αντιπάλους της.

Η Κροατία θέλησε να ελέγξει το ματς από το πρώτο λεπτό με την Αλβανία να έδινε χώρο. Κι εκεί που έφερνε την μπάλα όλο και πιο κοντά στην μεγάλη περιοχή, η Αλβανία ήταν εκείνη που προηγήθηκε με 1-0 χάρις σε γκολ του Λάτσι, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ανήκε όμως εξ' ολοκλήρου στους Κροάτες που με τις αλλαγές του Ντάλιτς παρουσιάσαν μία διαφορετική ομάδα και "πνίγοντας" τους Αλβανούς έφτασαν κοντά στην πρώτη τους νίκη στον όμιλο, αλλά ο Γιασούλα στο φινάλε ισοφάρισε σε 2-2, με την ισοπαλία να μην αφήνει καμία από τις δύο ομάδες ευχαριστημένη.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Καζίμ Λάτσι, άνοιξε το σκορ για την Αλβανία


Μόλις στο 11ο λεπτό ο Καζίμ Λάτσι, που έχει φορέσει και την φανέλα του Ολυμπιακού, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Κροατίας. Η ομάδα του Σιλβίνιο είχε... σοκάρει και την Ιταλία στην πρεμιέρα της, σκοράροντας 23ο δευτερόλεπτο, που ήταν και το πιο γρήγορο γκολ στο Euro 2024.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d240hb829wzd)
Μετά από το "σοκ" η Κροατία προσπάθησε να "συνέλθει" αλλά δεν μπορούσε να βγάλει φάσεις στην αντίπαλη εστία. Γιατί η Αλβανία έπαιζε φουλ άμυνα, με ένα σύστημα που ήταν κάτι σαν 4-5-1.

Μονόλογος για την Αλβανία - Κρατούσε την Κροατία ο Λιβάκοβιτς

Μάλιστα στο 31' πήγε να δεχθεί και δεύτερο γκολ η Κροατία, αλλά ο Λιβάκοβιτς έκανε σωτήρια επέμβαση στο τετ α τετ με τον Ασλάνι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d24144eolach)
Στην Αλβανία ανήκε και η τρίτη καλή στιγμή του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, όταν στο 45'+1 ο Μάναϊ έπιασε κεφαλιά, ανενόχλητος, με τον τερματοφύλακα της Κροατίας, Ντομινίκ Λιβάκοβιτς να μπλοκάρει την μπάλα.

Έκανε αλλαγές ο Ντάλιτς και η Κροατία ανέτρεψε τον αγώνα 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κροατία μπήκε πολύ πιο δυνατά, με τις αλλαγές του Ντάλιτς να δίνουν άλλη πνοή στην ομάδα του που πίεζε να ισοφαρίσει νωρίς και να μπορέσει να μπει στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά στο σουτ του Σούτζιτς ο Στρακόσια είχε απάντηση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d241rapzx86h)
Η συνεχόμενη πίεση των Κροατών έπιασε τόπο τελικά στο 74ο λεπτό με τον Κράμαριτς να βρίσκεται σε απόσταση βολής και να κάνει το 1-1 για την ομάδα του, με τον επιθετικό της Χόφενχαϊμ να εκμεταλλεύεται την αδράνεια στην άμυνα της Αλβανίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d242hkvyrjh5)
Σαν να μη έφτανε αυτό για τους Αλβανούς, δύο λεπτά αργότερα η Κροατία πήρε το προβάδισμα με την... τύχη να της χαμογελάει, καθώς το σουτ του Σόυτζιτς αποκρούστηκε από τους αμυντικούς αλλά η μπάλα βρήκε στον Γιασούλα, ο οποίος άθελα του έκανε το 2-1 για τους Κροάτες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2412fr9xuup)

Πίεσαν οι Αλβανοι και δικαιώθηκαν στο τέλος με τον Γιασούλα

Οι Αλβανοί πίεσαν στο φινάλε να ισοφαρίσουν και να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν στο τέλος του αγώνα, αλλά στο 90ο λεπτό ο Λιβάκοβιτς είπε όχι στο σουτ του Χότζα, σε μία φάση που ο τερματοφύλακας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ τραυματίστηκε κιόλας.

Το φινάλε ήταν απίστευτο, με τους Αλβανούς να βρίσκουν τελικά μετά από συνεχόμενες ευκαιρίες το γκολ της ισοφάρισης στο 90+5 με τον παίκτη που λίγο νωρίτερα είχε σκοράρει το αυτογκολ για την ομάδα, τον Γιασούλα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d242vu8huhtd)

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Σούταλο, Πέρισιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς, Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς (46' Πάσαλιτς), Μάγερ (46' Σούτσιτς), Κράμαριτς, Πέτκοβιτς (69' Μπούντιμιρ).

Αλβανία: Στρακόσια, Χισάι, Τζιμσιτί, Αγέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Ασλάνι, Λάτσι (73' Γιασούλα), Ασάνι (64' Σεφέρι), Μανάι, Μπαϊράμι