Το Βέλγιο σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση ξεκίνησε ως ένα από τα φαβορί για την πρόκριση του τουλάχιστον μέχρι τους "8" του Euro 2024. Η ήττα του όμως την πρώτη αγωνιστική από τη Σλοβακία με 1-0 σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό του Τιμπό Κουρτουά από την αποστολή δημιουργεί γκρίνια στις τάξεις της ομάδας.

Το Βέλγιο κινδυνεύει στο Euro 2024 και ο Κουρτουά κάνει... διακοπές

Το ταλέντο του ειδικά από τη μέση και μπροστά είναι αστείρευτο τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο πλέον ο Εντέν Αζάρ, αλλά το Βέλγιο συνεχίζει να βγάζει από τη νέα γενιά παίκτες που μπορούν να κάνουν πολύ ωραία πράγματα στο γήπεδο.

Σε συνδυασμό με τις παλιές καραβάνες των Λουκάκου και Ντε Μπρόινε, οι φίλαθλοι του Βελγίου περίμεναν να δουν το κάτι παραπάνω στο Euro 2024, αλλά το ξεκίνημα τους με την ήττα κόντρα στη Σλοβακία δημιούργησε αναταράξεις στην ομάδα.

Η επιλογή του ομοσπονδιακού προπονητή να αφήσει εκτός αποστολής τον Τιμπό Κουρτουά προξένησε απορίες, καθώς ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο "κέρβερος" για τους Βέλγους τα τελευταία χρόνια.

Ο Κουρτουά κρίθηκε ανέτοιμος παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε στον τελικό του Champions League και πλέον ενώ το Βέλγιο... καίγεται, εκείνος κάνει τις διακοπές του στη Σαρδηνία με την πανέμορφη συζυγό του, Μισέλ Γκέρζιγκ και δείχνει πως δεν τον απασχολεί τι συμβαίνει με τη χώρα του στο Euro 2024.